JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, June 17, 2014

ULASAN MOVIE - HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2

Minggu lepas sy sempat sekali lagi menonton filem.. kali ni sy tertarik untuk menonton cerita kartun pulak..ahaksss. Cerita How To Train Your Dragon 2 yang pastinya merupakan sequel daripada ceritanya yang pertama. Walaupun ceritanya dari segi animasinya memang menarik namun unsur2 humor nya agak kurang berbanding filem pertamanya apalagi adanya babak2 sedih apabila hiccup menjumpai ibu kandungnya setelah 20 tahun terpisah kerana disangka ibunya telah mati... namun dalam kegembiraan itu bapanya pula yang mati akibat di bunuh secara tidak sengaja oleh Naga peliharaannya bernama Toothless yang di pukau oleh ketua jahat bernama Bludyvist yang ingin menakluk semua naga2 dan tunduk kepadanya..
Namun akhirnya hiccup dan toothless berjaya melawan Naga gergasi milik Bludyvist dan kemenangan itu pasti menggembirakan hiccup kerana ayahnya begitu menginginkan dia menjadi ketua puak Berk menggantikan dia...
Bagi anda yang belum menyaksikannya, boleh lah anda menontonnya.. 

4 comments:

  1. Hahaks nak tengok gak yang ni :p

    ReplyDelete
  2. Yun Sing - silakan silakan...Selagi masih ditayangkan di pawagam... :-)

    ReplyDelete
  3. Macam nak gi tengok je.... bawak sarah saya...

    ReplyDelete
  4. Ayu Azmir - Elok jugak tu sebab cerita animasi yang menarik..nak2 dengan naga yang cute mute tu...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails