JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, June 16, 2014

MAKAN BOLA MINUM BOLA TIDUR BOLA

Emmm ....nak cakap ke atau nak buat ulasan ke pasal bola? Tak payah kot sebab dah ramai sangat pengulas dan pemberita serta wartawan yang memberikan analisa terperinci tentang setiap permainan dan keputusan2 yang tidak dijangka atau upset..Tapi masih terlalu awal sebab bola itu bulat.. Jadi apa2 pun kita tunggu dan saksikan lah perlawanan2 seterusnya....
Jadi sudah tentulah kat mana2 kita pergi mestilah orang akan cakap pasal bola. Sy pergi makan, kiri kanan sy diorang riuh pasal bola.. sy beratur kat shopping complex nak bayar , belakang sy kecoh dok cerita pasal Spain kalah... sy kat dalam bas tak sampai seminit dah terdengar bunyi2 cerita pasal bola..pendek kata macam cerita Labu Labi...asal aku mimpi je bola..asal aku mimpi je bola..ahaksss. Itulah kesannya bola terhadap dunia manusia..walaupun sebenarnya bola itu kecik..sebijik tu..orang dok kejar sana sini nak sumbat gol..tapi kesannya pada manusia memang perghhhh... Walau apa pun yang penting jangan sampai kita leka dengan perkara2 yang patut kita buat..tugasan..kerja.. tanggungjawab kita kepada agama, keluarga dan negara... By the way, siapa negara pilihan anda?

3 comments:

  1. orennnnnnn

    assalamualaikum wbt.

    ReplyDelete
  2. Yun Sing - hahaha..bukan zomba kampung pisang ye...

    Kak ct - Salam kak ct. Lama benar tak dengar cerita... Buah orennn ehh..? Hahaha

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails