JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, June 9, 2014

KEBUNTUAN...

Jadi seorang blogger ni kadangkala dia akan menempuh 3 situasi dan ketika.. Pertamanya terlalu banyak ideas yang mencurah2 hingga tak menang tangan nak menaip..haha. Keduanya di tengah2, nak kata ada idea pun ye nak kata tak ada idea pun ye..Jadi dia akan menaip apa yang terlintas di fikiran pada masa tersebut atau apa saja yang dilihatnya di sekeliling...Yang ketiga adalah kebuntuan idea.. puas fikir, tak datang jugak idea tu...tengok lah sekeliling macam2 perkara berlaku namun kosong jugak yang datang..ahakss. Jadi inilah yang berlaku pada sy disaat dan ketika ini. Sy kebuntuan idea... Jadi dari kebuntuan inilah sy cipta satu sajak yang dinamakan KEBUNTUAN.... haha lain macam pulak bunyinya.
KEBUNTUAN
Ku cuba merenung jauh mencari sesuatu
lalu ku gapai keseluruh ruang namun hampa
dirimu melangkah pantas hingga hilang bayangmu .... 
tiada ehsan untuk ku berpaut walau seranting kayu sekalipun
hanya secebis wadah dapat kulontarkan
hanya secalit tinta yang dapat ku titiskan
tapi kau tetap pergi...
pergi bersama dengan segala kepasrahanmu.
dan aku disini masih dalam...
Kebuntuan.....


7 comments:

  1. Jom kita santai minum kopi... tengah2 macam memang syok sambil layan tv kegemaran....

    ReplyDelete
  2. Ayu Azmir - betul betul betul..nak2 skrg cerita P Ramlee dah mula ditayangkan balik...

    ReplyDelete
  3. saya pun dilanda kebuntuan cari idea ape je la nak taip kat entri blog...
    hew..hew..hew..

    ReplyDelete
  4. Pandai bersajak ye :p btw jom join GA ni ^_^ Kite tag :p

    http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/06/awesome-giveaway-by-tisya-giveaway-blog.html

    ReplyDelete
  5. ietams - Hahaha..samalah kita ye...

    Yun Sing - Orite orite... jom kita join.. Tu sajak dalam tengah cari idea..hehe

    ReplyDelete
  6. aisyah ambris - santai lama2 ye... nnt kita balas santai ..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails