JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, June 18, 2014

BURGER OH BURGER

Korean Burger
Sekarang ni kalau cakap pasal burger aje dah macam2 jenis burger ada..Kalau dulu pasti tertumpu hanya kepada burger Mc Donald, Burger King atau Burger A & W tapi sekarang dah pelbagai citarasa burger .. KFC pun yg asalnya jual ayam goreng pun ada burger... Apalagi burger2 seperti Ramly Burger dan burger2 yang dijual di tepi2 jalan.. Mmg sedap bila di makan panas2...sehinggalah yang di niagakan dalam bentuk komersial seperti burger Abg Burn,Yazid burger.. dan sekarang korean burger pun ada...Pasti peminat fanatik dengan cerita2 korea dan Kpop akan berkunjung apa saja restoran yang menghidangkan makanan korea....( Tapi bagi umat Islam pastikan ianya halal ye..ahakss) 
Kalau dulu burger hanya merupakan makanan sampingan atau makanan ringan untuk kataorang save budget, tapi sekarang burger dah jadi seperti makanan berat..atau heavy meals.. apa taknya, dengan size burger yang besar, kuantiti daging yang banyak, bahan2 lain yang bermacam2 perisa dan rasa..pasti membuat kan kita teruja untuk menikmati burger2 tersebut......

6 comments:

  1. first time dengar korean burger. camne ea rasa dia? hehe.

    ReplyDelete
  2. budak - Korean burger sy pun belum pernah makan tapi kalau makanan korea sy pernah di Restoran Gangnam Style kat Shah Alam dan ianya halal.. ada jugak di jual burger tapi sy belum pernah order..

    ReplyDelete
  3. Kite tak berapa suka nak makan burger :)

    ReplyDelete
  4. Yun Sing - Ooo ye ke? Kenapa ekkk? Kan sedap tu..tapi tgk lah burger macam mana...

    ReplyDelete
  5. Macam sodap yoo lapar2 nie..heheheee..hai salam perkenalan... jom singgah n follow blog ayu www.qaysaasupplement.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. ayu yahya - Hahaha..sy belum pernah rasa burger tapi kalau bulgogi tu memang pernah di Shah Alam ...maybe rasanya lebih kurang sama...huh

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails