JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, May 19, 2014

SENAMAN SEBELUM KERJA BERSAMA AMS

Chakkkk!! Ahakksss ketepi ketepi gergasi sudah kembali..Dah lama sangat Abang Muscle Santai aka AMS tak enterframe..maklumlah sekarang ni busy sesangat dengan buat kuih..jahit baju.. tempahan jahit langsir..tak menang tangan you..Ahakkss tapi bukan AMS yang penat..diorang yang buat yang penat..AMS yang order dengan diorang berkilo2. Oklah kali ni sebab cakap pasal tak menang tangan , jadi AMS nak bagi you all senaman regangan tangan sebelum membuat kerja..ahakss..
Oklah..I..opss cakap orang putih pulak. Sebelum kita mulakan, ambik nafas banyak2 sbb oksigen free,yang lain semua kena bayar you..lepas tu simpan dalam badan..Jangan keluarkan ye. Selepas tu, ambil kedua2 tapak tangan kita dan buat seolah2 macam kita bersalam dan letak di atas kepala kita... Jadi untuk nampak lebih kemas senaman tu cuba tepuk beberapa kali dari atas kepala tu.. Yee bagus.. lagi lama lagi bagus.
Setelah 10 minit you all tepuk, kita buat senaman kaki pulak..Duduk kat mana2 tempat atau kerusi lagi baik, Cuba anda kepit bahagian peha dan bahagian kaki bawah cuba bukak luas2.. Ini dapat menenangkan dan meregangkan kaki anda jika anda banyak berjalan....Akhir sekali kita buat cuba cari satu bantal.. letakkan betul2 sekata dengan kepala kita dan cuba baring dan letak kepala kita atas bantal. Sedap bukan? Ye..sebelum buat kerja kita rehat dulu...

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails