JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, May 20, 2014

SATU HARI DI TENGAHARI...

Cuaca gelap di tengahari
Perut dah lapar tapi tengok cuaca dah gelap.. Sah kalau pergi makan sure tak sempat balik sebab hujan... tapi ada pepatah mengatakan, kusangka panas sampai ke petang, tapi hujan ditengahari.. tak pun, dengar guruh dilangit, air ditempayan dicurahkan.. tak pun ani, angkat jemuran, hujan dah turun..ahakss.
So, lapar punya pasal dan tiada kedai makan yang berdekatan dengan office, sy pun melangkahlah dengan penuh confident menuju ke kedai makan yang terletak kira2 200m dari office... Sesampainya di sana, hampa. Kedai makan tutup. cuti hari ni. Aduhss..perut sudah menyanyikan lagu rentak conga.. Apa lagi, McD lah harapan terakhir dan sesampainya disana..sy pun order dan terus duduk dan makan dengan sopannya sambil mendengar lagu2 yang sy tak berapa pasti lagu apa sebab ramai sangat orang bercakap kat situ... Dah macam pasar borong. Lepas selesai makan, lepas selesai sy minum sedutan yang terakhir air coke.. Hujan pun turun dengan lebatnya....... Kalau nak ke office sy kena menyeberang 2 block..bermakna sy terpaksa meredah hujan 2 kali. Dengan hujan yang selebat tidak tu..pastinya baju dan seluar serta kasut sy akan basah.. Nak tak nak, emergency plan.. sy pun call lah boss sy  cakap sy pergi bank..ahakks. Selalu plan ni memang boleh pakai. Agak setengah jam jugak hujan lebat turun dan akhirnya hujan mula reda sikit... dapat lah sy meredah dan redah dan sampai jua ke office dengan selamat. Sampai di office sy pun teruslah ke bilik boss ingat nak bincang sikit pasal kerja..tapi dia tak ada. Sy tanyalah secretary dia.." Boss mana?" Secretary dia jawab.." Boss kat McD tadi, maybe hujan kot..lambat sikit masuk".......

2 comments:

  1. Salam..Aduh!Dah kantoi dgn BOSS..kot2 kat MCD td BOSS ada gak..hehe

    ReplyDelete
  2. Azatie - Hahaha...tulah moral of the story, cakap je yang betul :-) Mmg boss ada kat McD yang sama..antara dia nampak atau tidak...emmmmmm

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails