JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, April 24, 2014

TERPISAH BUAT KALI KEDUANYA....

"Daniel...It's all over..." nada suara teresak2 dari kawan lama sy.. kami jarang berjumpa kerana kesibukan masa namun sentiasa saja update melalui sms tentang hal masing2..tiba2 kali ini, terus saja dia call sy dengan suara yang sayu.....
Kenapa it's all over? Kenapa semuanya berakhir? Maybe cerita mereka sudah sy post pada entry sy yang lepas, tak ingat sy bila sy post, maybe tahun lepas agaknya ..mengenai hubungan cinta mereka yang terpisah sejak zaman sekolah namun masing2 terpisah tanpa mengetahui bahwa antara mereka mempunyai perasaan sehinggalah mereka bertemu kembali pada pertemuan yang tidak disangka2....
"Apa maksud you it's all over?" Sy bertanyakan lagi kepada kawan sy itu..
"She's has someone else... This is a second time i'm losing her" kawan sy meluahkan apa yang terbuku..
"Macam mana boleh jadi macam tu? I thought you all were fine together selama ni..." Sy cuba menenangkan perasaan kawan sy tu tapi sy tahu ianya tidak berkesan..
"I don't know apa yang tak kena, mungkin jarak kami yang jauh ni buat dia berubah.. I don't know...I pun tak sangka this thing would happen....Why? Why?"
"Dah dahlah tu... Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Ini semua dugaan untuk you. Dah bukan jodoh you.. banyak2 bersabar..." Sy tau kawan sy dalam keadaan yang amat tertekan.. Apatak nya dari kecil, mereka bercinta, kemudian terpisah..kemudian berjumpa kembali dan kini berpisah..lagi......


1 comment:

  1. Dah macam cerita dalam novel..

    Sabar la ya dik..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails