JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, May 27, 2013

PELBAGAI KHASIAT JUS BUAH2AN DAN SAYURAN

Memang adat kita di Malaysia ni dapat menikmati minuman2 yang enak seperti teh tarik, abc, lai chi kang, cendol dan macam2 segala jenis minuman..yg pastinya kebanyakkannya manis..ahakss kalau terlebih manis pasti memudaratkan dan boleh membawa kepada penyakit kencing manis dan obesiti. Tahukah anda bahwa terdapat pelbagai jenis jus buah dan sayuran yang boleh mengurangkan berat badan dan mengurangkan risiko mendapat penyakit2 berbahaya jika kita mengekalkan kuantiti minuman jus tersebut secara berterusan dan buah2  serta sayuran tersebut antaranya boleh didapati di negara kita Malaysia...seperti bayam, soya bean, brocoli, taugeh, betik dan lain2. Anda boleh juga layari di blog Slimming and Sexy Blog yang banyak memberi petua2 tentang kesihatan dan cara2 mengurangkan berat badan secara semulajadi...
Sebagai contoh daun serai jika dibuat jus boleh membersihkan usus dan melancarkan perjalanan darah, dapat mengurangkan panas demam dan selsema serta melancarkan kelawasan. Daun pasly yang bersifat anti cancer jugak kalau dibuat minuman atau dicampur dengan jus buah yg lain dapat menguatkan fungsi limpa,  buah pinggang dan hati...Banyak lagi khasiat buah2an dan sayuran jka dibuat jus. Layari saja di blog Slimming and Sexy Blog.untuk mendapat pelbagai khasiat buah dan sayuran.

3 comments:

  1. السلم عليكم ورحمة الله

    kalau masok FB, banyak betol produk pelansingan badan. kadang2 macam tak percaya bila iklan tu cakap turun 10kg dalam masa satu minggu.

    kakCT sebulan berpuasa di bulan Ramadhan pun baru turun 3-4kg. sekejap aje...raya ke 5-6 mok semula.

    penurunan berat badan yg drastik tu takde site effect ke?

    ReplyDelete
  2. bulan ramadhan ni, kite tukar diet!

    dill.

    ReplyDelete
  3. Kak ct - Kdg2 ada produk yg genuine dan kdg ada yang tidak. Kena tgk betul2 deskripsi produk tu.. Kalau mcm tu kak ct buat puasa jelah..pasti kurus langsing...ahakss

    Dill - Hi dill..lama tak dengar cerita. Satu2nya cara menguruskan badan secara normal dan semulajadi..puasa.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails