JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, March 30, 2013

KATA-KATA MUTIARA JOM SANTAI

Sepanjang sy mula bertweet, hampir 80% daripadanya merupakan kata2 mutiara mahupun kata2 tentang percintaan dan kehidupan.. Ada diantaranya idea spontan dan ada jugak idea yang pernah sy baca mahupun dengar, janji apa yang terlintas di fikiran, sy terus luahkan....antara kata2 mutiara tersebut adalah:
Kadangkala hanya mimpi yang memberikan kita keceriaan dan meneruskan kehidupan walaupun realitinya hidup kita penuh dengan kekecewaan
Kebiasaannya apabila seseorang itu meninggalkan kita adalah kerana samada dia telah berubah..atau kita yang sudah berubah.
Selalunya bila kita berada di atas, kawan kita akan tahu siapa diri kita, dan apabila kita berada dibawah, kita akan tahu siapa sebenarnya kawan kita
Satu-satunya kehilangan yang amat sy terasa dari koleksi huruf2 peribadi sy adalah huruf U
Apa yang berlaku sekarang akan menjadi kenangan pada masa akan datang. Bergantung kepada kita untuk menjadikan kenangan itu indah atau sebaliknya.
Kadangkala sekecil2 ayat seperti cinta boleh membuat kita kecewa sedalam2nya mahupun bahagia tak terhingga. Persoalannya bagaimana ianya dilafazkan..
Kadangkala adalah lebih baik orang membenci kita kerana siapa kita yang sebenarnya daripada orang menyayangi kita yang sebenarnya bukan diri kita.

Itu antara kata2 mutiara yang sempat sy post disini, jika anda ingin mengetahui banyak lagi cuma perlu join di tweet sy...

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails