JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, February 15, 2013

BERMULALAH MUSIM BUNGA

Pokok bunga gantung depan rumah
Nampaknya semua pokok2 yang sy tanam beberapa minggu lepas dalam proses make over kat halaman rumah sudah mula menampakkan hasilnya apabila pokok2 sudah mula berbunga dengan banyaknya dan nampaklah keserian rumah...daripada luar jelah..ahakssss.. Tapi disebabkan musim hujan yang tak menentu kadangkala lebat kadangkala panas menyebabkan pokok2 tu tidak dapat berbunga dengan lebatnya...tapi setidak2nya masih nampaklah bunganya...
Cuma yang masih belum berbunga lagi ialah pokok bungan ros jepun sy yang sy replant balik sebab sy tanam  semuanya dari kecik jadi mungkin ambil masa untuk membesar... kali ni sy jangka adalah dalam 5 warna yang berbeza sebab benihnya sy ambik kat mana2 tempat yg sy nampak..janji warna berbeza je sy akan petik dan simpan untuk tanaman semula... tapi sama jugak, hujan yang tak menentu menyebabkan proses tumbesaran nya terbantut sikit...ada yang mati sebab terlalu banyak air bertakung....

1 comment:

  1. rose? mmmm...kakCT memang failed pasal pokok rose ni. kalau orkid & anggerik, insya-Allah...hehehe (ketawa macam baguslah sangat!!!)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails