JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, January 22, 2013

MASA UNTUK BUNGAKAN HALAMAN..

Selepas makeover
Sebelum makeover
Minggu lepas adalah minggu sy bercucuk tanam..ahaksss macam nak tanam pokok2 kat kebun pulak. Sebenarnya dah lama sy nak tanam pokok kat halaman rumah sebab pokok yang lama dah banyak yang mati tua dan beberapa minggu lepas pulak tengah musim hujan, jadi susah sy nak tanam yang baru. Pokok bunga gantung pun dah lama mati, jadi minggu lepas sy beli situ beli sini, maka sy pun buatlah make over kat halaman rumah sy tu.. Bagi fresh balik. Sambil2 tu bagi clear semua rumput2, bagi bersih longkang2, beli tanah, pasir, batu, simen dan lain-lain yang berkaitan... Tepat jam 11 pagi, barulah memulakan operasi... Perghhh belum apa2, peluh dan macam lari marathon 10km.. Almaklumlah dah lama tak berjogging, inilah jadinya.
Pokok bunga ros jepun yang lama semua sy dah buang, sy re-plant balik...Jadi sebulan ni memang tak nampaklah pokok bunga ros jepun berbunga. Pokok bunga seri pagi pun dah sy gantung..bagi segar sikit mata bila tengok pagi2...ahaksss.....

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails