JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, November 8, 2012

SEMAKIN KITA KENAL SEMAKIN MENJAUH

Ada pepatah mengatakan tak kenal maka tak cinta...ahaksss. Sejauh mana pulak harus kita mengenali seseorang baru kita boleh bercinta? Tu yang orang dulu2 kahwin dulu, lepas tu kenal baru bercinta. Sekarang agaknya kenal dulu, bercinta kemudian baru fikir nak kahwin atau tidak..hahaha..opsss terlebih sudah...ok ok ok, nak ceritalah ni....
Minggu lepas sy ada join pre reunion untuk student UiTM yang satu kursus masa sy belajar dulu..So terjumpalah dengan salah seorang kawan sy. Dia ni memang handsome..kat UiTM dia bercouple dengan seorang student Mass Com dan diorang ni memang loving couple dan tak pernah bergaduh. Nampak ceria aje..daripada diorang belajar, kerja hinggalah kejinjang pelamin...all the way sentiasa happy. Lepas setahun kahwin barulah kawan sy ni cakap nampak perubahan pada diri isterinya...mula cepat marah, mula rasa bosan bila bergurau atau bercakap...pendek kata dah bukan macam yang dia kenal dulu...ok stop kat situ. Apa komen anda?

3 comments:

  1. yang dah kawen pun boleh ckp mcm tu, ape lagi yang bercinta ni. dugaan dugaan~

    ReplyDelete
  2. kene ade sikap hormat menghormati yang penting

    ReplyDelete
  3. anda dianjurkan 'solat istikharah' sebelom buat pilihan & agar pilihan anda tepat tapi kalu dah 'terpilih' teruskan jugak solat istikharah agar kita sentiasa berada di jalan yg betol.

    wallahua'lam

    sekian shj. kuliah subuh pd kali ini...ngeeeee

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails