JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, November 22, 2012

CERITA-CERITA PASAL BANJIR

Tingkap depan yg 3 segi tu boleh masuk angin
Semalam waktu meredah hujan yang lebat...tiba2 jalan yang biasa sy jalan boleh banjir menyebabkan jalan untuk dua lorong menjadi satu lorong kerana jalan bahagian kiri banjir...jadi terpaksalah berderet2 kereta menghempet masuk ke jalan sebelah kanan. Tiba2 lagi, datang pulak sebuah kereta pacuan empat roda dengan megahnya merempuh jalan yang dipenuhi air memercikkan sejumlah air menyimbah kereta2 disebelah kanan...perghhh kurang asam betul. Nasib baik cermin semua tutup, kalau ada kereta yang cermin terbuka, tak ke luar dalam masuk air...Memang tau kereta pacuan empat roda tinggi boleh redah tapi slow2lah sikit. 
Teringat sy kereta2 dulu yang tak ada air cond. Ada yang jenis tingkap sisi boleh bukak, jadi kalau jalan akan terasa angin masuk. Ada jugak yang siap pasang kipas kecik pusing kiri pusing kanan..Sekarang ni, teksi2 masih ada jugak yg pakai style tu sebab nak save daripada pakai air cond...Sekarang, kalau tak ada air cond, mulalah mengeluh sana sini...ahaksss.

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails