JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, November 8, 2012

ASTRO - CAJ MAHAL SERVIS ???

Ehsan Google
Hahaha..Astro lagi!! Memang selagi tak puas hati selagi tu nak complaint je..Tapi kali ni sy buat research di google dan rupa2nya sy tidak keseorangan, rata2 ramai yang menyatakan ketidakpuasan hati dengan Astro.. Sy ambik point daripada Presiden Persatuan Seniman Malaysia sendiri iaitu saudara Zed Zaidi diantaranya:
1) Bila lambat bayar kena potong, bila nak sambung kena caj...ini bunyinya macam biasa tapi agak2 jugaklah masanya...letrik dan air pun ada jugak jaraknya sebelum diorang potong...ini selang beberapa hari lambat bayar, dah kena potong...
2) Bila hujan, tak dapat siaran..kalau sebulan hujan, sebulanlah tak dapat tengok..TAPI CAJ TETAP JALAN. Yang ni memang sy selalu sangat hadapi...sedangkan rancangan percuma Media Prima, TV1 dan TV2 pun boleh dapat siaran semasa hujan inikan pulak siaran berbayar...hishh hishh hishhh Lepas tu nak atasi siaran terganggu sebab hujan, kena upgrade pada Astro Byond...ahakkks.
3) Iklan tetap berlambak. Kita bayar nak tengok cerita tapi iklan tetap berlambak....siapa yang untung?
4) Cerita asyik cerita sama aje berulang2.. Kalau Astro guna alasan sebab pelanggan baru belum tengok, sy rasa dah basi dah alasan tu sebab kalau setakat 2,3 bulan bolehlah..ini 2,3 tahun pun masih tayang cerita tu jugak...
So tepuk dada tanya selera.

2 comments:

  1. Yes sokong sangat..kekadang tuu naik menyampah...dah lee musim hujan sekarang nii...asal hujan jee TV malap...asal malap jee hujan..!!!hissss

    ReplyDelete
  2. crvmin - hahaha..tapi sekali sekala kena check juga kalau malap tu takut tv yang rosak...anyway, memang betul kalau tv malap tu kita tau hujan akan turun...belum turun hujan lagi..hahaha

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails