JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, October 15, 2012

LUNCH DEKAT SALERO NEGORI SS15

Antara lauk2 di Restoran Salero Negori SS15
Semalam on the way balik rumah, perut tengah lapar sangat2, ditambah pulak dengan hari hujan.. tercari2 kat mana ada kedai makan., so terjumpalah restoran Salero negori di Subang Jaya, SS15 kalau tak salah sy. Kalau masakan minang ni, paling sy suka ialah gulai tunjang dan bumbunya. Ada 2 lauk tu aje nak cukup menyelerakan... Kebetulan sebab hari hujan, maka tak ramailah orang kat situ, lauk pun masih banyak lagi, jadi sy order beberapa lauk lagi...tapi tak tahulah sy, ada beberapa tempat yang sy pernah makan masakan minang ni, kebanyakan harganya 'mahal'... jangan cakaplah restoran Sari Ratu, yang tu memang jika ada agenda2 tertentu je boleh makan disitu..maksudnya boleh makan disitu sekali sekalalah. Pernah sy pergi satu restoran minang di Shah Alam, makan nasi campur, kalau tak salah sy ambil 2 lauk je..Gulai tunjang dengan sayur campur dengan air teh tarik...kena caj RM14 kalau tak salah sy. Kata orang kalau dah mahal macam tu kira first and the last lah...tapi kadang2 sebab gatal, datang jugak lagi tempat tu...ahaksss. So apa aktiviti hujung minggu anda yang lalu. Ada yang menarik? story me.



1 comment:

  1. awak, saye dah le tengah lapar ni. adoi

    dill.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails