JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, October 10, 2012

KENAPA WANITA SUKA BERBOHONG

Entry lepas sy ada buat pasal kenapa lelaki suka berbohong...so seperti yang dijanjikan, kali ni untuk menyamakan keadaan supaya tidak berat sebelah, kita tengok pulak kenapa wanita suka berbohong..ahaksss. Sy google beberapa website dan banyak point2 yang diorang berikan tapi sy buat secara rumusan mana yang kerap dinyatakan aje ye...Antara sebab2nya adalah:
1) Menjaga hati pasangannya - Jika ada sesuatu pada diri anda yang wanita tidak suka, untuk tidak membuat anda terasa atau kecil hati, wanita akan berbohong atau akan mengatakan sesuatu yang lain dan bukan perkara sebenar.
2) Membuatkan orang suka kepadanya - Emmm...ironiknya banyak jugak keadaan ini berlaku dimana wanita sanggup berbohong supaya pasangan nya akan suka kepadanya terutama di awal2 perkenalan atau perhubungan.
3) Cuba menyembunyikan kisah lalu - Yang ini pastinya sesuatu yang agak sensitif atau sesuatu yang tidak ingin diketahui oleh pasangannya kerana takut akan menjejaskan perhubungan mereka.

Banyak lagi sebab2 tapi nanti terlebih sudah pulak point daripada lelaki suka berbohong....ahaksss. Salam santai.

4 comments:

  1. ni semua nak perhatian punya pasal...huhu

    ReplyDelete
  2. Bella - Hahaha..macam ada bangkangan je bunyinya?

    Cinta Zulaikha - Bukan ke tu salah satu sifat wanita, perlukan perhatian?

    ReplyDelete
  3. Tak semua..... nak mintak perhatian tak bohong...he..ee.... straight to the point je...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails