JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, September 20, 2012

CINTA ZAMAN REMAJA

Hari minggu yang lepas sewaktu sy berjalan2 ke salah sebuah shopping mall di Shah Alam, terlihat sy gelagat satu pasangan remaja sedang duduk bergurau mesra, kemudian tak semena-mena ada seorang perempuan datang dan berlakulah satu pergaduhan kecil antara perempuan itu dengan remaja lelaki..adalah yang tak kena tu.....
Tak naklah sy bercakap pasal pergaduhan tu tapi cuma sy teringat cinta remaja zaman sekarang terlalu jauh bezanya dengan cinta remaja zaman dulu...bukanlah zaman ibubapa kita tapi sebelum zaman cyber atau kecanggihan komunikasi....
Masa tu, hanya ada public phone sebagai penghubung. Paling tidak surat2 yang dihantar melalui pos, kalau dekat 'by hand' aje...Nak berjumpa atau bercakap pun kena set time betul2, kalau tak memang susah nak berjumpa. Nak berjalan2 ke, nak tengok wayang ke, nak makan2 bersama ke.... bukan satu perkara yang mudah. Apalagi bukan ada banyak pun tempat nak duduk2 macam sekarang, panggung wayang pun boleh dikira dengan tangan.. Kalau nak contact pun, seminggu tu mungkin 2 @ 3 kali tapi sekarang, setiap saat, minit mahupun jam, tangan hanya picit je handphone... :-) ahakssss.
Terlalu banyak bezanya.........

2 comments:

  1. pergaulan bebas tanpa batasan antara mereka menyebabkan bertambahlah gejala2 yang tidak baik..

    ReplyDelete
  2. hafiza - salah satu yang ketara berlaku...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails