JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, August 28, 2012

PEKENA ASAM PEDAS DI MUAR

Asam Pedas di Tanjung Emas, Muar..
Dah dua hari berturut-turut hujan turun waktu awal pagi. Cukup menduga betul... Kenapalah tak hujan waktu malam, masa nak tidur, kan lena sikit tidurnya. Teringat sy waktu perjalanan balik ke JB masa bercuti raya hari tu, rasanya tahun nilah perjalanan balik yang paling teruk dan lambat. Sepanjang jalan sesak atau paling tidak pun jalan penuh dengan kereta. Yang teruk, setiap kali bila ada exit keluar je, pasti jam 2,3 km. Tahun2 lepas tak ada pulak macam ni... Nak kata tahun ni meriah, tak jugak, tapi jam nya memang teruk. Nasib baik perjalanan balik ke KL, jalan ok. Mungkin ramai yang masih bercuti masa tu atau ada yang balik awal. Macam biasalah, kalau balik KL, sy pasti akan singgah ke Muar untuk pekena masakan asam pedasnya. Susah nak cari rasanya asam pedasnya. Sy makan di kedai makan berdekatan Masjid Besar Muar di Tanjung Emas. Memang situ salah satu tempat makan yang popular termasuklah Mee Bandung Muar...Tengahari tu, sy order asam pedas ikan mayong sebab yang lain habis...ahaksss.

2 comments:

  1. bile nak belanja saye makan ni awak?

    dill.

    ReplyDelete
  2. tahun ni saya beraya di batu pahat, johor...alhamdulillah, jalan ok tak jammed.

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails