JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, May 29, 2012

HARI YANG STRESS..

Adakalanya kita akan merasa keadaan kita tenang aje, tiada masalah, happy go lucky dan sentiasa ceria. Adakalanya dalam masa yang sama, macam2 perkara dan masalah datang bertimpa2 sampaikan rasa macam nak lari je dari semua masalah2 tu... Pernah anda rasa? Dalam dunia sekarang ni, macam2 penyakit stress ada, stress kerja, stress kewangan, stress penyakit, stress keluarga, stress anak, stress nak kahwin, stress tak nak kahwin pun ada...ahakss. Pendek kata semua tu bersangkut paut dengan stress. Sebab tulah dalam iklan boleh dikatakan panadol merupakan rakan baik kita masa stress...Ada orang kalau stress, dia tak boleh simpan, kena cakap jugak dan melepaskan tekanan dia kepada sesiapa yang sudi mendengar, kalau tak pun akan mencari mangsa untuk melepaskan kemarahan. Ada orang yang susah nak melepaskan stress nya kepada orang dan menyimpan dalam hati macam gunung berapi...tapi bila meletup..tu dia, boleh hilang akal jadinya. Apa2 pun, pandai2lah kita cuba mengatasi stress ini sebaik mungkin daripada melarat... Hari ni mmg hari stress sy.

4 comments:

  1. as-salam,
    stress kewangan paling stress... gaji baru dpt 3-4hari kemudian, poket kering.. :)

    salam santai

    ReplyDelete
  2. alah...alah kesiannya adik kakCT stress.

    kadang2 kita tidak tahu apa yg kita stresskan sgt. kalau kita tahu mungkin mudah sikit kita urus. bila sampai tahap itu, kembalilah kpd Allah mohon Dia permudahkan segala urusan.

    selamat mencuba...

    ReplyDelete
  3. My L D - 1st thing, Selamat Kembali ke dunia blogging setelah berehat panjang.. and betul betul betul.

    Cindyrina - Emm awk stress yang mana satu? Banyak tu stress.... ahaksss

    Kak ct - Nasihat Kak ct pasti akan selalu sy cuba kerana semuanya nasihat yang baik2...itukan kerja kakak. Hahaha...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails