JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, March 16, 2012

KENANGAN PANTAI LIDO

Pemandangan pantai lido sekarang
Cakap pasal pantai lido ni, teringat sy waktu dulu2 masa lepas saja sy grade, tgh nak cari kerja. Sy dan kawan sy yang sy panggil Nya, bercadang nak 'overnight' di pantai lido...saja2 je menghabiskan masa melihat keindahan pantai lido waktu malam sehingga menjelang pagi.. Pada mulanya semuanya berjalan lancar. Kami berjalan2 sambil melihat telatah manusia dan juga melihat pemandangan lampu2 daripada Singapura..Dalam agak2 dah pukul 12 tgh malam tu, kami pun dah keletihan daripada mengukur jalan sepanjang pantai lido tu, kami pun bercadang nak berehatlah kat tepi pantai sambil baring2 kat kerusi rehat. Tiba2 datang sebuah van yang penuh dengan orang berhenti betul2 kat belakang kami. Turunlah satu persatu orang yang tidak kami kenali, pada mulanya sy ingatkan diorang ni macam kami jugak nak overnight...bila kami perhatikan betul2, mak oiii..angkatan auww auww turun cari pelanggan... Belum sy sempat nak beredar, dah kena tarik tangan sambil di sapa " Nak kemana bang?" ... Malam tu kami putuskan untuk meneruskan overnight kami...tapi bukan di pantai lido, di rumah masing2...ahaksss.

2 comments:

  1. Assalamualaikum wbt.

    Pantai Lido is now totally different dari yang dulu. Panorama anugerah Allah sudah diceroboh kerana pembangunan.

    ReplyDelete
  2. kak ct - yuppp memang berubah terus. ingat masa kecik2 cari remis.. ahakss. sekarang cari batu.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails