JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, February 14, 2012

WHITNEY OH WHITNEY

Pernah dulu... pernah satu ketika...pernah terjadi dimana sy amat2 meminati lagu2 dari Whitney Houston terutamanya lagu seperti I will always love you dan jugak I wanna dance with somebody. Seorang penyanyi yang amat di gilai satu ketika dulu sehinggalah dia berkahwin dengan seorang rappers Bobby Brown yang dah terkenal dengan ketagihannya, masa tulah kehidupan Whitney pun mula berubah daripada ok kepada teruk.. ahakssss.
Dalam kehidupan kita jugak pasti banyak perkara sebegini berlaku di mana seseorang itu membawa impak dan kesan kepada pasangannya tidak kira samada kesan yang positif mahupun negatif. Adat orang2 kampung dulu2 akan menjodohkan anak mereka dengan orang yang beragama atau berilmu agar dapat membimbing anak diorang menjadi yang lebih baik daripada sedia ada...Itu dulu. Tapi sekarang dengan kecanggihan dan kehidupan sosial yang tidak terbatas, silap2 yang anak ustaz pun boleh jenguk pub2 atau disco. Ingatkan dapat mendidik dan mengajar atau mengubah kehidupan sosial anak mereka tapi anak mereka pulak yang mengubah kehidupan pasangan mereka...tak mustahil bukan. Apa2 pun, jika keimanan kita kuat dan mempunyai asas yang setidak2nya tahu baik buruk, pasti segala gejala tidak sihat dapat di hindari..tepuk dada tanya selera... Emmm cakap pasal selera ni, lapar pulak... lunch dulu.

2 comments:

  1. Selalu repeat chorus: Iman adalah mutiara...iman tak dapat diwarisi.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails