JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, December 15, 2011

ANEKA RASA NASI LEMAK

Pagi tadi sy breakfast nasi lemak. Beli kat stesen minyak Petronas USJ. Sekali tengok, bila masuk stesen minyak ni pasti ada barangan minuman dan makanan seperti yang dijual di 7 eleven atau mana2 kedai, tapi yang bila pergi kat hujung tepi...haaaa tu dia, segala jenis makanan dan kuih muih dengan pelbagai warna. Nasi lemak saja ada dekat 6 jenis dari penjual yang berbeza, ada nasi lemak mat best, kak azwa, kak sal, kak eton dan yang tak ada nama jugak ada. Yang lain macam nasi dagang, nasi kerabu, nasi minyak, nasi berlauk, nasi goreng, mee goreng, kueh tiaw dan laksa. Kuih jangan cakaplah, daripada cokodok, karipap, sausage, sandwich, puff pastry, kuih lapis, kuih koci, egg tart, pan cake dan macam2 lagi. Dah macam kedai makan dah, sampai sy nak memilih nasi lemak pun tak tahu mana satu nak pilih...ahaksss.
Last2 sekali, sy pilih satu nasi lemak je...cukuplah bulan Ramadhan je sy punya nafsu selera besar bila tgk juadah jualan di Bazaar, takkan bulan lain pun sama...

2 comments:

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails