JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, April 19, 2011

WRONG PLACE WRONG TIME

Mak cik google
Mungkin ada yang pernah dengar ungkapan wrong place at a wrong time at a wrong person.. Maknanya kita berada di tempat yang salah, waktu yang salah dengan orang yang salah...Kira macam semua tak kena. Ada kisah yang terjadi kepada sy beberapa tahun yang lepas sewaktu itu sy bekerja di Segamat. Banyak betul pengalaman sy kat Segamat ni..macam2 ada. So straight to the point...Kisahnya bermula begini.
Sewaktu tu sy bekerja sebagai salah seorang pegawai bank di Segamat. Biasalah kerja kat bank ni macam2 kerenah pelanggan dapat kita lihat. So suatu hari entah macam mana ada seorang mak cik dalam lingkungan umur 60an datang untuk membuka ASB dalam jumlah yang banyak, so kami pun membawa masuk mak cik ni ke dalam sambil sy dan rakan menguruskan dan mengisikan borang2 yang diperlukan kerana mak cik ni tak begitu tahu menahu pasal mengisi borang. Selepas semua siap dan menerangkan apa yang patut kepada mak cik ni, maka mak cik ni pun beredar tetapi sebelum dia beredar, mak cik ni bertanyakan nama sy. Setelah sy memberitahu nama sy kepada mak cik ni, dia pun beritahulah kepada sy yang dia tidak mempunyai anak tetapi mempunyai seorang cucu angkat perempuan di rumah. Emmm sy tertanya jugak apa kaitan menanyakan nama sy dengan cucu angkatnya dirumah? Sejak itu, setiap sebulan, mak cik tersebut akan datang ke bank menambahkan pelaburan ASB, tetapi dia hanya mahu berurusan dengan sy sahaja. Well, sy berkhidmat dengan bangga hati...:-) Setiap kali dia berurusan, tak habis2 memberitahu tentang cucu angkat perempuan dia tu... Pada satu hari, mak cik tu datang lagi tapi kali ni, sambil dia menambah pelaburan ASB nya, dia menanyakan nama penuh sy....!! Untuk apa ye? Ahaksssss...waktu lunch. TBC

8 comments:

  1. mak cik tuh nak tukaq nama acc dia kat hang larr, tu pon kalau hang jadik dgn cucu angkat dia tu.. haha!

    ReplyDelete
  2. Makcik 2 nk jdi match maker 4 u ke???? Heheheeh... Ok la 2!!! Cpt sambung cpt... Heheheh... Have a nice day!!!!!!

    ReplyDelete
  3. kure2 dlm perahu puleeee.... haha ! sekarang dah x jumpe makcik tu lagi lah ye :)
    boleh saye tny.. ape name penuh awk ye.. HAHA :p

    ReplyDelete
  4. utk apaaa...???
    ngeeee....cr jodoh kew...muahahha

    ReplyDelete
  5. jeng jeng jeng!

    haha!

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  6. nak buat menantu nih..habeslah~~~kihkih

    ReplyDelete
  7. Err... saya rasa saya pun nak tanya soalan yang sama macam nenek tu... "boleh saya tau nama awak?" hehehehe... jawab jangan tak jawab... dan sila jawab dengan jujur ye... :Þ

    ReplyDelete
  8. wallahweiii....ramainya minat kamu.

    pasal apa???

    JSS + Loyar Buruk = tersangatlah "memikat"

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails