JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, April 5, 2011

JIKA GEMURUH MENYELUBUNGI KITA

Sekarang sy berada di CIMB Jalan Raja Laut, ada urusan perbankan sekejap. So sementara ada masa menunggu giliran, kita sambung cerita entry sebelum ini ye...ahakkkss. Sorry kepada yang menunggu..
Al kisahnya bila kawan sy ni disebabkan terlalu gemuruh, dia terus minta diri untuk ke toilet dengan alasan untuk membasuh muka. Sesampai saja dia ke toilet, dia terus membasuh mukanya sambil melihat dirinya di cermin...
"Apalah kau ni..Takkan benda2 macam ni pun nak nervous. Kau kena kuat. Kalau tak cakap hari ni, bila lagi? Takkan selama2nya macam ni. Come on Daniel ( Nama kawan sy lah ni ) You can do it. Jangan jadi penakut. Nanti lama-lama kau sendiri yang rugi"
"Aduhhsss..kenapa gemuruh sangat ni. Dada dup dap dup dap laju betul..Cool Daniel. Cool Daniel. Apa nak jadi, jadilah...dia terima ke, dia tak terima ke, yang penting kau dah cakap...Alaaaaa macam mana kalau dia tak terima, mana aku nak letak muka...? Hissshhhh tak pe..tak pe...yang penting nekad. yang penting aku dah cakap apa yang aku rasa...you boleh buat" sambil Daniel menampar perlahan-lahan ke mukanya tanda sudah bersedia...tiba-tiba.
"Dah ke encik? Kalau Encik dah habis cakap, sy nak cuci tandas ni" rupa2nya ada sorang pencuci tandas sedang duduk di tepi sudut bilik air sambil menunggu kawan sy ni tengah bercakap dengan cermin...lagilah menaikkan kegemuruhan dia...Adakah dia berjaya? Emmm opsss sambung lagi ehh?

4 comments:

  1. waahhh ! ini lagi menambahkan gemuruh nie... grr.... ngh bersemangat membace.. huhu

    ReplyDelete
  2. Baru la saya tau situasi sebenar seorang lelaki bila nak meluahkan perasaan. Depan2 muka nampak cool, tapi rupanya gabra. Hehehehe... Cepat sambung ye...

    ReplyDelete
  3. kalau dia Islam, leh jugak suruh dia selawat ke, istigfar ke, berzanji ke.

    merepek kakct dah sampai...adushhhh

    sedang tidak tentu rasa. macam2 ada.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails