JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, April 4, 2011

BERCUTI DI PANTAI BAGAN LALANG

Beberapa hari ni no entry daripada sy sebab laptop tertinggal di rumah dan sy pun  sedang bercuti di pantai Bagan Lalang, Sepang. Konvoi 3 kereta dengan saudara mara terdekat ke sana. Memang best dan menyeronokkan, pendek kata, berkelah, mandi, makan, berkelah, mandi, makan, berkelah, mandi dan makan…itu jelah yang kitaorang buat. Kami menginap di Resort Camar Laut yang berdekatan dengan pantai Bagan Lalang, itu pun kira bernasib baik, hanya itu saja yang tinggal, chalet dan resort lain fully booked. Cuaca pun ok, tiada hujan cuma agak panas sikit dan muka sy pun dah sedikit sun burn walaupun berkilo2 lotion sy letak..ahaksss.
Chalet Camar Laut Bagan Lalang
Kat situ pada waktu malam ada pertandingan karaoke dan kalau dilihat sepanjang pantai tu memang ada banyak khemah yang di buat, kira ramai jugak yang overnight sambil berbeque kat tepi pantai. Don’t worry sebab pengawal pantai memang 24 jam sentiasa mengawal di situ. Petangnya anda boleh bersiar2 dengan menggunakan basikal bermotor tu…tapi rate mahal sikitlah, RM12 untuk setengah jam. Air pasang mula jam 3 petang rasanya, jadi belah pagi tu kira boleh main pasir jelah, buat istana cinta ke, penyu ke, ikan duyung ke…sebab air pantai surut adalah 400m jauhnya daripada tepi pantai…tu sayup2 je nampak air laut. Ada jugak orang yang mengambil kesempatan bermain layang2 sebab angin tepi pantai memang sentiasa melambai2 walaupun cuaca panas…memang panas teramat.
Basikal bermotor ronda Bagan Lalang
Waktu malam, kami makan di restoran terapung HM Sri Bagan. Nak makan pun kena booking sebab kalau tak, memang sampai pukul 11 pun belum tentu ada tempat sebab semua tempat dah kena booked ikut time…so kalau anda book pukul 9, kena datang pukul 9 sebab pukul 10 dan ada orang lain book pulak…punyalah ramai orang makan kat situ.
Kami bertolak balik dalam pukul 6 petang setelah berkelah sekali lagi di pantai selepas check out . On the way balik, kita orang singgah pulun durian …emm kat mana sy pun tak perasan tapi dekat2 dengan Sepang F1 tu. Isi memang kuning2 merah gitu, memang puas makan. Walaupun acara makan tidak habis disitu, kami semua decide untuk makan malam terus di Restoran Satay Kajang Samuri di R & R Dengkil…so, itulah serba sedikit kemana menghilangnya sy 2,3 hari ni..ahakkssss. kisahnya.

12 comments:

  1. waaah . . . dye pon pergi bercuti . . bestnye . . :)

    ReplyDelete
  2. oh allohhh...padanlah kakct click...lama punya. click lagi lama punya.

    yang tak syoknya. buka aje page lamu...haus.
    asal bukak aje lapo...adoiiii...letih perot.

    ReplyDelete
  3. ha ! ha ! tu jalan2 ole2 untuk saye ade ke x? mesti xde kan... grrr... :)

    ReplyDelete
  4. patut la diam membisu. g melancong rupenye.

    i rindu tau. hahaha!

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  5. Patutla sepi tanpa berita 2-3 hari ni ye. Rupa2nya pegi bercuti. Err... Gambar awak posing2 kat tepi pantai xde ke? Ahaks... :P

    ReplyDelete
  6. wah bestnya.. xpernah smpai pun Bagan Lalang ni..

    ReplyDelete
  7. Waaaaa!!!!! Pegi bercutiiii.... Syoknyeeeeee.... Patut la xde entry bru... Heheheheh....

    ReplyDelete
  8. sHi Ma - tak pernah pergi ke? tempatnya boleh tahanlah cuma tak sebesar PD tapi menarik kerana ramai orang yang camping kat sana..

    Siti Radz - Gambar sy posing tak ada sebab masa sy posing tak ada sapa yang nak ambikkan gambar..ahaksss.

    Miss Dill - hahahaha..surprise!! Saja nak bagi thrill sikit...nnt asyik berhubung je boring pulak...

    Jeely jelly - ada..ada..ada. Banyak kulit kerang yang sy collect..nnt sy buat something sy post..nak?

    Kak ct - wahh..wahhh..wahh.. dekat betul naluri kak ct tu..macam terasa je ehh kat mana sy ada? Tu boleh jadi ahli psikik tu...patutlah bila sy makan je, asyik lapar je..bila sy minum asyik haus je...rupanya kak ct tumpang sekaki.jugak..

    Cik Michiko - samalah kita, muka dari putih jadi hitam. Awk ke Desa Water Park tu kira berjemur jelah ye...hahahah memang patut pun hitam..orang pergi sana main air, awk main matahari... anyway, ada masa ni, gunalah fair & lovely.ahakss

    ReplyDelete
  9. Ada je alasan awak kan... Eeey... :P

    ReplyDelete
  10. ct marqonah - yelah, asyik dengar orang pain bercuti je..kita pun nak bercuti jugak kan..kan..kan

    Nurfazilah - Kalau dah nama cuti memang best..cuma sy kalau bercuti janganlah sakit gigi...memang semuanya hancussss.

    Siti Radz - Hahahaha...betul kan. Apa2 pun, impian anda akan menjadi kenyataan sekejap lagi...errr sebelum tu cuba mimpi dulu Tom Cruise..lebih kuranglah tu

    ReplyDelete
  11. syoknyaaaaa...dapat cuti2 ni best gak nih~~

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails