JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, March 21, 2011

TERINGAT BALL PEN DULU2

Tak jumpa pen tu kat google

Ball pen dulu2 tak macam sekarang yang terlalu banyak design, jenis dan warna. Seingat sy, masa dulu yang paling famous adalah kilometrico yang boleh tulis berjuta-juta batu kilometer tu..ahaksss. Nak mahal sikit ball pen pilot kot. Ball pen kegemaran sy pada masa dulu2 ialah ball pen stabilo yang warnanya belang hitam kuning. Mata ball pen  dia tu panjang adalah dalam 0.5cm…Sekarang ni memang susah nak jumpa dan kalau ada pun bukan dari jenis yang sama. Sekarang ni sy lebih menggunakan kepada ball pen pilot G-1 ukuran 0.7 dan G-2 ukuran 1.0. Dulu2 mana ada ukuran…Bila nak beli, pilihan kita cuma warna je…nak pen warna merah, biru atau hitam. Sekarang nak beli pen pun pening kepala sebab terlalu banyak pilihan, itu belum lagi test sana test sini….

11 comments:

  1. Saya pun suka pen kilometrico. Kalau pegi beli sure test tulis nama sendiri. Tak tau kenapa. Hahaha... Skarang ni guna pen yg company bagi je. Tapi kalau beli sendiri prefer Pilot G-2 gak... Yg tekan2 tu... :)

    ReplyDelete
  2. hahah tawu takpe
    makin lame idop mkn byak mende baru
    tu yang penuh kat dunia ni ngan barang2

    sesak jerkk

    ReplyDelete
  3. buat apa beli pen...tidak ke sekarang ayat cinta dgn sms atau email aje. draf minit pun terus guna komputer.

    kak ct terpikat dengan en suami kerana tulisannya. mesti tak percayakan. kena percaya sebab kak ct tak reti menipu punya.

    ReplyDelete
  4. benci bila pen kita beli x de dakwat masa kite gune , tapi bila kawan guna , elokk pulakk . hehe

    ReplyDelete
  5. test sana sini lepas tu tulis nm :p

    ReplyDelete
  6. dulu kalau nak pilih ball pen musti nak pilih yg mata tajam. tujuan nak tulisan tu npk kecil dan halus.

    tak suka ball pen mata besaq..tgk tulisan sdri pon ley ckit ati...huhu. gatai tak saya..LOL

    ReplyDelete
  7. aku pulak tak suka yang mata tajam.
    sebab menulis pesen menekan.
    pastu kat belakang page yang aku tulis tu berkesan macam tulisan braile.tak tau lah kenapa.sawan agaknya

    ReplyDelete
  8. hobi saye beli pen. time kasih.

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  9. tulisan buruk..guna pen ape pon ttp buruk ;(

    ReplyDelete
  10. Siti Radz - rasanya pen kita guna sekarang jenis yang sama kot...

    nurkaloi - kadang2 1 benda yang sama tapi macam2 jenama..

    kak ct - ooo mesti masa bercinta pakai tulis surat berjela-jela ni...

    Nur Azila Ismail - Sy pulak benci kalau beli pen yang lain daripada yang lain, ingatkan kita sorang je yang beli pen tu, tiba2 ramai pulak beli pen yang sama...:-)

    chentanuyu - kalau tulis nama je tak pe, ada yang tulis no h/p sekali... call lah.

    cintazulaikha - pen mata halus ni biasanya bagi orang yang mempunyai tulisan yang cantik..

    shanas - ooo peminat pen stabilo lah ni...

    daisy - hahaha...tu namanya tulisan 2 in 1..sendiri boleh baca, orang buta pun boleh baca..

    Miss Dill - sama-sama. bolehlah buat koleksi dan mana satu hari nnt buat galeri pulak..Dill collection of pen.

    pot pelita - biasanya tulisan buruk ni orang yang workholic, kuat kerja sebab tu diorang tak pentingkan tulisan...emmm betul ke?

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails