JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 3, 2011

SIAPA YASMIN?

Kecoh satu blok yang kau ada affair dengan Yasmin” tiba-tiba rakan sebilik sy, Badrul student part 5 dalam jurusan business studies bersuara sebaik saja melangkah masuk kedalam bilik.
“Mana lu dengar ni? Apa yang lu dengar?” Sy bertanyakan kepada Badrul sambil beberapa rakan sebilik sy sudah mula memasang telinga.
“Tadi masa aku kat kantin, aku dengarlah mamat-mamat sebelah aku tu cakap yang Yasmin sekarang dah ada pak we, student accounts.. siap mention nama lu lagi. Famous betul lu sekarang ni..” Badrul menerangkan kepada sy.
“Hahahaha…….” Sy cuma ketawa saja dan sy pun menerangkan cerita sebenarnya kepada rakan sebilik sy tu…..
Ceritanya begini. Yasmin ni adalah anak kepada Abang Man yang merupakan salah seorang pekerja kantin di salah sebuah asrama UiTM. Sy dah kenal dia sejak daripada masa sy masuk UiTM dulu… err Abang Man ye, bukan Yasmin. Macam mana sy boleh rapat dengan Abang Man ni ialah sebab tiap2 hari Sabtu dan Ahad sy selalu orang yang paling lewat breakfast. Bukan sebab sy sengaja nak makan lambat, tapi sebab sy nak dapat extra telur separuh masak. Selalu dapat 2 biji je. Tapi kalau datang lambat, oleh oleh kerana orang dah tak ada, so bolehlah ambik extra…daripada mula2 sy kena marah dengan Abang Man sebab lambat dan suka ambik lebih kepada menjadi rapat dan kamcing… sampaikan lepas tu, kalau sy datang cepat pun, Abang Man tak kisah kalau sy ambik lebih telur separuh masak….tapi kalau Abang Man jagalah, kalau orang lain…harus kena sumpah seranah. Kadang2 tu, bila sy nampak pekerja kantin tu tukar orang, sy akan beratur balik seolah-olah baru datang breakfast…..
So kenapa sy di gossipkan dengan Yasmin? Emmmm lepas nilah ye.  

4 comments:

  1. siapa yasmin..???
    siapa...??????


    ahahahahha!!!
    saje dok ngaco nie...

    ;)

    ReplyDelete
  2. laa... ada sambungan la pulak. so, adakah Yasmin cinta hati Encik Santai? Hehehe... Cepat la sambung... :)

    ReplyDelete
  3. "hah hah ...tak tawu..pandai ko yer,tektik ko tu..apa kena- mengena ngan yasmin pulak,siapa yasmin..?"

    ReplyDelete
  4. oh hooo...adik aku ni ghopenya ada gak skandal kat uitm tu. aku cakap abah.

    nak hambek nko. tembelang xmo pecah kalo. kena belanja donat tapi dunkin punya jenama...cikai tekak geli2.

    hampeh kak ct...sudah pandai main2 ugutan. akukah itu yg telah mengugut kamu. jgn main tudo2 ok.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails