JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, March 16, 2011

SEHINGGA MENJILAT JARI

Kadang-kadang kalau lunch asyik makan nasi campur pun, boleh jadi muak jugak, nak2 kalau lauk yang di jual tu asyik lauk sama je…pernah sy pergi satu restoran tu, penuh dengan lauk ayam dan ikan je, lauk ayam sampai 6 jenis..lauk ikan 4 jenis..tapi diorang masak lain-lain jenislah, ayam masak sambal, ayam goreng, ayam masak kicap, ayam masak lemak…pendekkata ayam dgn ikan. Takkan kita nak ambil ayam sampai dua kan…mestilah ambik satu jenis je, tapi macam tulah resepinya tiap2 hari. Tu yang kadang-kadang kena tukar selera pergi Mc Donald ke, KFC ke, Old Town ke…..
Bila cakap pasal KFC ni, dulu masa mula2 KFC di perkenalkan, memang jarang orang nak makan sebab masa tu harga KFC di kira macam mahal lah  sampaikan cikgu sy ada beri teka teki, kenapa ayam KFC iklan dia tulis ‘sehingga menjilat jari’? Dia cakap sebab harga ayam KFC mahal, sebab tu makan kena habis sampai menjilat jari… tapi sekarang? Rata2 semua dah pernah merasa KFC..entah2 yang gian KFC pun ada kot.

18 comments:

  1. hhaha.. kire skarang selalu mkn KFC xabes la ek.. sebab dh leh anggap mampu beli :)

    ReplyDelete
  2. bto.kadang-kadang kena jugak tukaq selera :)

    ReplyDelete
  3. tapi skrg..mampu nk beli,membazir sbb makan pun x abis :p

    ReplyDelete
  4. bila selalu makan rasa tak sedap dah kfc tu. ^^

    ReplyDelete
  5. kfc skrg kurg mengancam lar fren...hehehe

    ReplyDelete
  6. used to be a KFC fans when i was little. but not anymore.

    tak larat nak makan ayam die.

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  7. Miss Dill - setuju sangat, dulu peha dia gebu, sekarang tgk peha dia pun dah tak selera.

    Daniela - yeahhh u're right. Not the same KFC like used to be.

    wany - Janganlah selalu makan...makan setahun sekali...mesti jilat jari balik bila makan.

    unknown girlz - yeahh betul..nak2 bahagian isi dgn dada..pergghh masak betul nak menghabiskannya

    pot petila - ye, tukar jangan tak tukar...

    topimagine - tu yang KFC dok promote udang pulak..hahaha..

    ReplyDelete
  8. KFC x sesedap dulu! perasaan je kot?haha

    ReplyDelete
  9. kak ct - salah satu step untuk clean malware...
    1) pergi ke http://www.google.com/webmasters/tools
    2) klik kat kotak kosong blog yang nak di check dan klik
    3) klik sebelah kanan ada tulis diagnostics
    4) tekan malware
    itu aje...jika ada, dia akan cleankan.

    ReplyDelete
  10. chentaNUYU - memang betul pun...tak sama

    ReplyDelete
  11. Saya adalah peminat setia KFC dan juga semua adik bradik fast food yg jual ayam :)

    ReplyDelete
  12. Siti - hahaha..tu memang tak dapat nak disangkal lagi...

    ReplyDelete
  13. Naz allergy dgn ayam kfc..lepas makan gatal2.. sbb ayam kene inject kot.

    ReplyDelete
  14. terima kasih...kak ct belanja durian...heee.

    ReplyDelete
  15. salam singgah kembali, terima kasih sudi ziarah...
    ::ayam2 kat restoran makanan sgara ni sume disuntik hormon perempuan, tak ingat estrogen ke ape, tapi tu antara sbb mngapa makin ramai lelaki lmbut kat Malaysia ni, cikgu sy cakap...sbb dia mkan smthing yg ada hormon prmpuan....sama jgakla dgan mengambil suntikan tu secara langsung...

    ReplyDelete
  16. Hahahaha!!!! Ade bad experience dgn KFC.... Sampai skang dh xblh masuk ngn KFC....

    ReplyDelete
  17. salam,

    saya suka makan kfc ni, sbb mmg betul jemu dgn nasi ni kalau hari2... sesekali tuko kfc ke... mekD ke... bole lah... :)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails