JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, March 15, 2011

RESAM ORANG BERBLOGGING

Bila cakap pasal blogging ni, salah satu benda yang tak dapat kita nafikan atau kita buang tabiat tu ialah kita akan selalu mengambil gambar tidak kiralah melalui digital camera atau pun handphone sekalipun dan tidak kira jugak di mana dan bila gambar itu di ambil, asal sempat dan asal suka, prapppp ambik gambar. Tengok elok je…prapppp ambik gambar ( lain macam bunyi camera ni )
So alkisahnya pada satu hari ni, macam biasalah waktu lunch hour, sy pergi makan tapi sebab hari ni sy ada kerja luar, so sy makan dekat salah satu kedai makan di PJ. Sy makan nasi campur. Oleh kerana lauk kat situ ada pelbagai jenis, so sy ambil lah lauk ulam sayur, sambal belacan, ikan mayong masak asam pedas dan daging kawah. Biasalah kalau makan tempat lain mesti sy akan ambil gambar sebab mana tahu kalau sedap boleh rekomen dalam blog…prapppp, sy pun ambil gambar nasi campur yang masih belum di sentuh….tiba-tiba adalah suara sapa entah daripada belakang sy boleh cakap…
“Nak makan pun ambik gambar…”
Emmm sy buat donno ajelah sebab memang dah terbiasa. Anda pernah mengalaminya?

16 comments:

  1. haha.. org tu jeles ! sbb x amek gambar dye sekali.. haha..
    ala! saye selalu je cmtu... wat bdo suda.. kamera kite... haha

    ReplyDelete
  2. hahah . . SAME GOES to me . . . ^^, tak kira la sy mkn pe ke ! snack ke ! like smoothy or bubble sye pon mesti snap ! macm yang MEE HAILAM yang saye tnjk tuh . . hehehe . . . :) orang tengok je ! tapi haku pedulik hape ! kan . . heheh . .
    lagi pon itu suatu penglmn yng boleh kita kongsikan dng orang lain mmelalui blog ni kan .. :)

    ReplyDelete
  3. biasa la wat keje ni ambik gambar sbelum makan tapi so far tak de lagi org tegur :)

    ReplyDelete
  4. sy pon lbh kurang awak jugak.gila "praappp" gambar. tp kalau nk prappp gambar time makan sya tgk kiri kanan dulu..hahahaha.. (gurau2 jer yer..peace!)

    ReplyDelete
  5. adehhh, xbese lgi kne camtu.
    nsib baek. haha! ;PP

    ReplyDelete
  6. saye pun pnah je tangkap gamba makanan. pedulikan orang tu. mesti die jeles sbb awak amik gamba makanan, bukan gamba die. ahaks

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  7. kak ct lagi dahsyat. siap zoom lagi, zoom dan zoom. sampai jumpa bunga pinggan. barulah seni namanya. setakat ni org tengokkan aje. dalam hati mereka mesti berkata; macam gila ade!

    ReplyDelete
  8. pernah pernah. :)
    biase la tu, org tu jeles yg dia tak dapat nak ambik gmba.
    buat tak tahu je kat org tu

    ReplyDelete
  9. Jeely jelly - tu memang buat bodohlah tu, buat tak tahu, buat donno, buat derggkk, buat tak endah..

    Michiko - sampai sekarang sy tak boleh tgk reaksi awk dengan mee hailam to..yuppp semua tu memang tak kena, kongsi jugak dengan pembaca akhirnya.

    whitecappuccino - ni mesti ambik tapau makan bawak balik lepas tu ambik gambar kat rumah :-)

    asyieq2lieza - ooo kira baca poohh kiri pohhh kanan dulu lepas tu prapppp

    fariehanibrahim - belum kena lagi tu atau awk makan masa tak ada orang...

    ReplyDelete
  10. Miss Dill - agaknya lahkan...dengan makanan pun nak jeles ke?

    izalis - errr izalis tak ada ke ambik gambar makanan?

    kak ct - emm sebelum tu kak ct, nak cakap blog kak ct ada malware, tak dapat nak masuk...
    yang ni memang canggih, siap zoom..respect kak ct...teringat macam iklan mak cik yang ambik gambar I/C tu siap baring2 lagi....

    fieya - diorang ni jeles kat makanan, tu yang tak patut...hahaha

    ReplyDelete
  11. Lain kali jawab..macam awk pernah buat..haha

    ReplyDelete
  12. pernah..tp sy jwb balik..huhuh suka hati saya..sambil tersenyum =)

    ReplyDelete
  13. puan kutu - ni mesti pernah jawab macam tu kan..kan..kan

    isha - sama ehh? kalau macam tu kena makan tempat yang sama lah, so bila ada 2 orang buat macam tu, taklah ketara sangat...

    daniela - ehhh dengan siapa yang awk cakap tu..mesti bf :-)

    ReplyDelete
  14. sy belum kena lagi la situas mcmni. cuma org dok heran kite amik gambar makanan :D tu jer..heheh

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails