JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, March 11, 2011

PEJAMKAN MATAMU SEKETIKA

Kata orang, bila kita terasa amat2 rindu pada seseorang dan orang itu tiada disisi, maka pejamkan mata buat seketika dalam keadaan sekeliling yang tenang dan anda pasti akan tersenyum sendirian.... Peetttttttt!! Bukan suruh buat sekarang, balik nanti ye :-)
Bila kita rindu, pasti ada pelbagai cara yang kita buat untuk menghilangkan rasa rindu, untuk mengurangkan keresahan dan ketidak tentuan hati dan perasaan sehingga kadangkala kita akan membuat sesuatu yang di luar jangkaan atau menyebabkan kita diserang angau tahap rendah seperti...mungkin sambil memandu tersenyum sendirian ke, mengadap pc tangan menaip tapi entah apa2 yang keluar, bunyi door bell pun di sangka message handphone, orang tak panggil pun kita menyahut, makan nasi pun siap cubit2 manja kat peha ayam masak kicap dan macam2 lagi situasi yang pasti akan membuatkan kita terfikir...teruk sangat ke tahap rindu kita tu?
Well, sebenarnya tidak. Saat2 inilah merupakan saat2 yang bagi kita merupakan saat2 yang terindah. Lebih indah jika apa yang anda idamkan dan impikan pada satu ketika dahulu menjadi kenyataan. Sebuah perhubungan yang harmoni, saling menyayangi, memahami dan bahagia.....Semuga kita akan kekal begitu se adanya.

15 comments:

  1. i luv my family so much.. :)

    ReplyDelete
  2. angaulah tu namanya. asal niat solat betol, yang lain tiada hal. layan..heheheeeee

    ReplyDelete
  3. Hai sape yg rindu sape ni? rindu awek keeee??

    ReplyDelete
  4. Encik Santai rindu siapa? Angau ek? :)

    ReplyDelete
  5. part senyum sorang2 tu mmg betul..haha

    ReplyDelete
  6. hai saye follow :) follow me back @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/officially-2011-formula-one-drivers.html

    ReplyDelete
  7. saya kalo pejamkn mata...means..trus tido la...
    heheheh

    ReplyDelete
  8. Halen - betul tu, sapa yang tak sayang family..

    kak ct - emmm, kalau dalam solat pun boleh senyum sorang2, macam mana ye kak ct?

    Wan Hafisah - hahaha...sesiapa yang terasa dia rindu sesiapa tulah yang merindu.

    Siti - Angau? belum lagi...tolong tunjukkan angau tu macam mana?

    Jannah - oooo baru tahu sapa yang senyum sorang2.. :-)

    TAYAR PANCIT - of coz...i will follow u later

    cheknora - eh ehhh samalah kita.

    aisah/azman - nnt sy bersantai ye...

    ReplyDelete
  9. Angau tu takleh tunjuk... Dia terjadi dengan sendiri.. :-)

    ReplyDelete
  10. x nampak macam orang gile ke senyum sorang2 =P

    ReplyDelete
  11. wah ! bro santai mabuk cinta kaa ? :)

    ReplyDelete
  12. Siti - Macam mana nak tahu angau..kadang2 org angau tak mengaku dia angau...?

    kay are - sekali sekala memang nampak macam orang gila, tapi kalau yang tgk pun senyum sorang2..rasa nya tak kisah kot..

    Daniela - emmm sepatutnya macam tu tapi macam mana kalau orang yang sayang kita tak ada sary pun ciri2 yang kita suka..?

    Jeely Jelly - hahahaha... pandai buat lawak masa nak exam ni :-)

    ReplyDelete
  13. "... sambil memandu tersenyum sendirian ke, mengadap pc tangan menaip tapi entah apa2 yang keluar, bunyi door bell pun di sangka message handphone, orang tak panggil pun kita menyahut, makan nasi pun siap cubit2 manja kat peha ayam masak kicap..." <--- tu ciri2 angau la tu... :)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails