JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 17, 2011

KAHWIN DULU KAHWIN SEKARANG

Hari ni sy cuti, tak masuk office. Ada hal sedikit yang sy kena uruskan, bermakna tak sempatlah sy nak post entry mahupun blogwalking. Esok pulak sy akan ke Penang untuk menghadiri majlis perkahwinan di sana, terpaksalah tinggalkan laptop kat rumah, manalah tahu dalam sibuk2 kat majlis tu ada accident yang tak diingini ( laptop hilanglah tu ) jadi daripada terjadi perkara macam tu, baik sy tinggalkan saja di rumah, jadi malam-malam ni, kita selit2lah apa yang patut..:-)
Bila cakap pasal perkahwinan ni pasti tak lari daripada koleksi kenangan perkahwinan seperti video, gambar2, kad2 jemputan dan apa saja bentuk yang akan disimpan sebagai tanda memperingati hari yang amat bermakna bagi pasangan tersebut. Waktu dulu2 sebelum adanya digital kamera, sebelum adanya handphone, sebelum adanya DVD dan sebagainya...waktu itu, detik2 indah perkahwinan hanya akan di rakamkan dalam bentuk video yang macam kotak tu...entah apa sy nak panggil pun lupa, tapi yang dalam dia tu ada macam filem... ahaksss dan gambar2 yang akan disimpan didalam album. Waktu tu seingat sy, belum ada teknik2 edit yang canggih seperti memasukkan lagu mahupun frame2 yang cantik dalam video tetapi sekarang semua itu boleh dibuat hanya melalui komputer saja....

6 comments:

  1. Selamat bercuti ke Penang :)

    Vidoe yg macam kotak tu kalau tak silap saya nama dia VCR (Video Cassette Recorder)

    ReplyDelete
  2. Miss Dill - entah apa namanya tapi si Siti cakap VCR maybe betul kot..ada jugak cakap video tape jugak....

    Siti - bukan bercuti..kena cuci pinggan lagi :-) tq dan rasanya itu kot nama dia..

    ReplyDelete
  3. ala... dah alang2 sampai sana, pegi la cuti sekali.. baru la boleh buat saya jeles pulak :)

    ReplyDelete
  4. idamanja yg betolkan. kak ct di KL semalam.

    drive carefully!

    ReplyDelete
  5. semoga slmt smpi ke Penang ya.
    Tlg tapaukan jeruk salak...
    hehehehhee

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails