JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, March 14, 2011

DUDUK REWANG-REWANG


Alaaaaa...hujan lebat pulak. Macam mana nak balik ni? kereta parking jauh pulak tu...sebelum sempat sampai kereta, tentu dah sempat mandi 4,5 round kena hujan. Payung pulak tak bawak...atau lebih detail, payung ada dalam kereta :-) Takkan nak redah je, nanti kalau demam, sure mak kat kampung tahu...Instinct dia kuat. Jangan lah nak menipu atau pura2 berlakun tak sihat ke, tak ok ke, tak ada masalah ke....dia confirm tahu punya. Naluri ibu kan

Emmm tadi kak ct ada cakap durian kat kampung dan mula menunjukkan tanda2 yang positif. Boleh balik kampung terus...opsss bandar JB. Lama jugak tak balik ke sana, hari tu mak dan adik beradik yang datang ke KL sebab ada kenduri kahwin anak saudara di Shah Alam, so kira last sekali balik masa Raya hari tulah...lama tu...
Semalam adalah sy call mak sy....opssss entry kali ni agak ke arah personel sikit..:-), so yang jawab tu adik sy, beritahulah mak tak ada, pergi merewang kat rumah jiran yang ada buat kenduri kahwin. Terkejut jugak sy sebab mak sy tu memang jarang join rewang2 ni, tapi mungkin sejak arwah ayah sy tak ada, mungkin dengan join aktiviti seperti ini dapat menyibukkan diri dia...uhukksss terharunya.

6 comments:

  1. rindu mak. kat kg, mak depan mata. yeah.

    p/s: patut la jss tak balik2 lagi. hihi


    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  2. lah ! org jb ke ?? senegeri lah nie... hehe :)

    ReplyDelete
  3. bunga sampai jadi durian yang dapat dimakan masanya 99 hari. so kena kira sendirilah. apa pun kak ct akan beritahu.

    amboi sikap package makan sekali!? hampeh..tapau sendiri-sendiri.

    ReplyDelete
  4. hip3x..
    cedapnye durian. nak itot balik kmpung encik santai bole tak cuti sem nie?..

    ReplyDelete
  5. haha. sama cam mak aku. suka p merewang. :D

    ReplyDelete
  6. Miss Dill - sajalah tu ye sakat kita...mana aci macam ni.

    Jeely jelly - Rasa macam dah beritahu banyak kali dah...kan awk tinggal kat Pontian kan..:-)

    ctpayong - 99 hari..? emm dalam lingkungan 3 bulan lah tu..package makan tengahari dgn malam kak ct, bukan durian..kan kak ct pandai masak,mesti lauk sedap2...

    farah rahim - bila cuti semester?

    jannah - la ye ke? boleh join kelab nanti, biar mak awk dan mak sy tu jadi ajk kelab rewang...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails