JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 24, 2011

ACUCITE - ACUCITE

Semalam kan..kan..kan, sy adalah buat kerja luar di Shah Alam dan pada tengaharinya sy pun makanlah di sebuah restoran tak ada bintang. Masa tengah dok makan2 tu sy terpandanglah seorang gadis muda sedang menyuapkan seorang pak cik makan kerana pak cik ni sy rasa mungkin macam kurang larat atau sudah tua untuk menyuap diri sendiri…sepanjang makan tu nampak mereka cukup mesra dan sigadis tu menyuap dengan penuh kesabaran…Bukan sy busybody ye..ahaksss, tapi masa tu cuma ada sy dan diorang je kat dalam restoran tu, jadi nak pandang sapa lagi kan..kan..kan. 
So di pendekkan cerita, adalah dalam 10 minit kemudian, ada seorang mak cik datang dan berbual sesuatu kepada pak cik dan gadis itu., kemudian memimpin pak cik itu keluar. Ehhh apa kaitan pakcik dengan gadis tu? Gadis tu terus ke kaunter dan membayar harga makanan dan berlalu pergi menaiki kereta Savvy Hitam. Tokey restoran tu daripada jauh perasan yang sy macam tertanya2 apa kaitan mereka tu lalu daripada jauh dia berkata…
“Budak tu bini muda dia. Memang macam tu selalu, bila time makan, dia akan datang dan bini tua dia akan hantar laki dia kat sini” sambil sy tersenyum.
“Errrrrr…….” Sy batalkan niat nak tanya lebih2…nanti baru orang kata busybody. Biarlah scenario tu menjadi persoalan bagi sy dan anda yang membacanya.

5 comments:

  1. hehehehe

    jangkaan kaloi meleset
    ingatkan anak or cucu dye

    oke biar laa tnde tnye hahaha

    ReplyDelete
  2. salam

    wow!!! dihujung cite ni, saya terkedu kejap
    sangka saya pada mulanya... mgkn anak pakcik tu

    ReplyDelete
  3. Dah rezeki die dapat isteri byk... Hahahahah....

    ReplyDelete
  4. oppss terkedu jap tp respek lar kat kedua2 wife pakcik tu

    ReplyDelete
  5. nurkaloi - hahaha..sama macam tekaan sy pada asalnya.

    My little diary - sama jugak macam tekaan sy. bukan terkedu..ternganga sy dibuatnya

    ctmarqonah - kata orang rezeki jangan di tolak :-)

    Lina - yuppp cuma sebenarnya banyak persoalan yang timbul tapi sy pun terkedu jugak akhirnya

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails