JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, February 16, 2011

RESTORAN WONG SOLO SEKSYEN 7 SHAH ALAM

Lauk yang sy order. Semua sedap :-)

Salam santai dan rasanya pagi-pagi ni nak jugak sy sambil bercuti, menonton cerita2 menarik di Astro sempena Maulidur Rasul tetapi hampa. Balik2 cerita sama, balik2 cerita sama. Nanti cerita yang sama akan ditayang lagi 2 @ 3 bulan kemudian dan seterusnya, tapi nak buat macam mana, area rumah sy tu memang susah dah dapat line, so terpaksa subscribe Astro…So sebab boring tak ada rancangan menarik di Astro, sy pun keluarlah tengaharinya memandangkan cuaca pun agak2 mendung dan sy lunch di sebuah restoran Wong Solo..kalau tak silap sy lah. Agak menarik kerana dalamnya ada tempat makan berduduk dan jugak yang berkerusi. Nasib baik waktu sy datang dalam pukul 12 tu tak ramai orang, dalam setengah jam lepas tu, penuh…no entry. Sy order lauk terung balado, crispy fried chicken, empal sari dan sayur asam. Memang sedap…tak rugi sy makan disitu. Patutlah tempat tu penuh.
Dalam perjalanan balik, sy singgah sekejap di Plaza Shah Alam, nak beli barang2 yang dah habis stock dan jugak plannya, malam nanti nak buat sandwich atau hot dog berisikan golden mushroom. So, on the way nak keluar daripada Giant Plaza Shah Alam, tiba2 ada seseorang menyapa sy….
“Ni Abang jom santai kan?”
Ooooo rupanya junior sy masa kat sekolah menengah dulu, di MRSM. Masa sy form 5, dia baru form 2. Boleh lagi dia cam muka sy walaupun sy sudah naik berkilo2 banyaknya. Masa sy bersekolah menengah dulu, sy teramatlah kurus. So bersembanglah serba sedikit dan biasalah, topic utama ialah kerjaya dan kahwin :-)

6 comments:

  1. !!@Nim!! - kalau ikut tekak sy memang sedap.. ada orang kata ayam bakar dia memang sedap tapi sy taklah order hari tu...maybe awk cuba pulak yang itu..

    ReplyDelete
  2. shah alam dah ada wong solo ke?? yg saya tau setatkt ni ade 3branch je..bangi, kg.baru n ampang..wong solo ni mmg tmpat fav saya tau! mmg sedap..nnt try la jus poligami..sedaapp.. saya xpernah cube ayam bakar..diorg pon ckp sedap..tapi saya suka makan ayam penyet je..terung dia tu mmg sedaapp..sambal dia pon marvelous kan?

    ReplyDelete
  3. waalllaa! - memang sedap sebab tu sy buat entry. Nanti sy akan cuba jus tu...lain macam pulak nama dia tu. Seksyen 7 tu kat belakang Jakel @ Butik ariani..ehhh
    kak ct - saja nak bagi kak ct terliur sikit hari ni..:-)

    ReplyDelete
  4. wah,nmpak sedap la..
    lenkali nak g cbe la..
    thanx ea... :)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails