JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, February 10, 2011

PELITA NASI KANDAR PLAZA SHAH ALAM

Nasi lemak yang sy order bersama teh tarik
Hari ni sy breakfast nasi lemak dan teh tarik di Restoran Pelita Nasi Kandar yang terletak di Plaza Shah Alam. Jarang sebenarnya sy makan disini cuma hari ni tersinggah di sini sambil boleh gunakan kemudahan WIFInya. Pada mulanya sy nak order roti bakar je tapi bila tertengok orang kat depan sy makan nasi lemak punyalah menyelerakan so sy pun terpengaruhlah dengan aksi dia tu, maka daripada sy nak cakap roti bakar tersebutlah nasi lemak....nasib baik tak cakap kombinasi dua makanan tu jadilah nasi bakar..:-) Suasana pagi di Shah Alam ni memang aman, tak sama macam di PJ mahupun KL yang pasti pada masa ni sudah penuh dengan bunyi2 kereta hon sana hon sini serta kesibukan orang mundar mandir samada untuk pergi breakfast mahupun ke tempat kerja...
Kat sini kalau belah pagi tak berapa happening sangat tetapi kalau tengahari atau malam, baru nampak sentiasa penuh dengan pengunjungnya kerana masakan nasi kandarnya. Bila cakap pasal nasi kandar ni,mesti kita tahu tentang kuah karinya yang di campur2 pada nasi. Itulah yang menyebabkan kesedapan nasi kandar ni. Tentang nasi lemak yang sy order tu, biasalah. Kalau cakap pasal nasi lemak ni, sambalnya mestilah orang melayu yang sedap buat, kalau mamak ni mestilah karinya...Tapi teh tarik dia memang kaw-kaw.

2 comments:

  1. salam,

    pegi lah try nasi lemak cinta sayang kat seksyen 7 shah alam.... sedap jugakkk.... :)
    pagi ni saya breakfast nasi goreng campur mee goreng... kekekeke... pening makcik kantin tu nak kira tadi.

    ReplyDelete
  2. My little diary -Seksyen 7 tu dekat area2 Pak Li kopitiam ke?

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails