JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, February 18, 2011

LUAHAN MELALUI GAMBAR

Gambar dalam satu2 blog kadangkala memainkan peranan dalam mencantik dan membuatkan pengunjung teruja. Begitu jugak sy. Kadangkala sy cemburu jugak bila ada rakan bloggers dapat menghasilkan gambar2 yang bermutu tinggi dalam blog diorang. Sy tak pastilah samada mereka mengambil melalui camera digital dan bersamaan dengannya atau hanya melalui handphone saja, tapi yang pasti gambarnya cantik.
Kadangkala, tanpa perlu menaip panjang, dengan hanya meletak beberapa gambar saja sudah cukup dapat meluahkan apa yang ingin penulis katakan. Ada beberapa blog yang sy suka singgah bukan kerana entrynya sebab diorang jarang update entry tapi sebab gambarnya. Bila sekali diorang update entry, tu dia..gambar sampai 10 keping ( opsss dalam blog panggil keping jugak ke?)
Teringat sy masa sekolah rendah dulu. Subjek lukisanlah yang paling sy lemah sekali sebab sy tak pandai melukis, setakat nak colour sana colour sini bolehlah, tapi kalau nak melukis..mintak maaf. Sebab tu kalau keluar peperiksaan yang kita boleh buat pilihan, sy lebih suka ambik yang ada menggunakan bahan atau corak.

P/S: Handphone bercamera apa yang anda rasa paling cantik gambarnya?

4 comments:

  1. assalamualaikum.

    architect is a dream of me. tapi penyakit xboleh kurang tidor buatkan kak ct tukar ke kerja "gila"..check besi & batu bata. bangunan roboh kalu...penjara duduk juga...he..barang dijauhkan Allah.

    ReplyDelete
  2. Aku pun jeles gak sebab aku takde kamera...
    hahhaa....
    hp pun hp murah, yang xde kamera

    ReplyDelete
  3. sony cybershot ! itu je yg termampu nk beli.haha..
    nikon DSLR . terbaek ! pic mmg best... saye pun kdg2 klu malas.. saye tgk pic je.. hehe..

    can i ask u somthng ? nk merapatkan lagi silaturrahim nie... what should i call u ? cik jomsantaisekejap ? encik ? :)

    ReplyDelete
  4. dslr ler cantik...masih dlm list lg nie...hehe..hopefully one day dpt satu...
    erm,citer pasal zaman sekolah teringat pulak masa tue cikgu suruh lukis gmbr pisang tp lukis2 x jdi2 jugak..last2 soh cikgu tlg lukiskan...hahaha..
    cikgu pn lukiskan sbb mase tue sy dah nangis...waaaaaaa...budak2 la katakan...

    (^_^)v

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails