JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, February 11, 2011

AKU MENANG CONTEST!!!

Akhirnya berjaya jugak sy mendapat hadiah contest setelah lama sy berusaha dan berusaha sehingga tak tidur malam memikirkan idea terbaik untuk memenangi contest tersebut.....Itu adalah kata-kata bagi mereka yang pernah memenangi hadiah contest, tapi bukan sy :-)....
Sy ada mendapat email daripada rakan bloggers bertanyakan tak nak buat contest ke sebab award dah buat? Ahaksss…teringin jugak nak buat tapi belum tiba masanya kot sebab nak buat contest ni kena banyak masa di perlukan untuk memikir, membaca, menilai dan menentukan. Ye ke? Tengok orang lain buat macam kacang je.. Apa2 pun, memang belum terlintas nak buat contest lagi.
Cakap pasal contest ni, memang banyak blog yang menganjurkan contest, macam-macam contest ada. Pilih aje mana yang anda nak join. Tu belum lagi masuk bro Ben punya gegar 1000 blog. Ada jugak belum sempat kita nak siapkan assignment contest tu, dah kena tag lagi. Penuh dalam blog kita pasal entry contest je sampai entry sendiri tak tertaip :-) 
Bila cakap pasal contest ni, dulu-dulu, sy rajin jugak hantar peraduan teka silangkata tak kisah daripada akhbar mana, ada yang teka bolalah dan macam-macam lagi peraduan. Tapi lama kelamaan, sy dah mula tawar hati nak masuk peraduan.. Bukan sebab tak pernah menang, tapi sebab penat nak kumpul sampai seminggu. Nak kena beli paper tiap-tiap hari, nak kumpul soalan. Walaubagaimanapun, ada satu peraduan yang sy pernah menang iaitu mencipta lagu kooperasi, dapat tempat ke 3 daripada 1500 penyertaan. Bangga sekejap..chee wahhh.
Mungkin lepas ni, sambil sy blogwalking, jika terjumpa mereka-mereka yang buat contest, sy akan letakkan link diorang di blog ini supaya anda senang nak join contest tu, tak payah cari-cari kan..kan..kan...kan

6 comments:

  1. sy pon dulu join byk kontest tp xpenah mng..lepas tu terus fed-up nk join..huhu
    nanti kalau dah nak buat kontest, jangan lupa tag sy..hahaha

    anyway, tahniah tau! ;D ;D

    ReplyDelete
  2. salam

    kak ct bukan xmo masok contest2 ni. kasi peluang org lain. asyik kak ct ja menang, marah org lain nnt.

    kak ct tak cukup tidor sbb tu cakap melalot.

    ReplyDelete
  3. mary ann - of coz..terimakasih walaupun sy tak ada menang apa2 contest pun
    kak ct - kak ct cakap macam sy jugaklah, cuma beza sy tak pernah menang hadiah, tapi kak ct menang banyak...atau adakah sebenarnya kita serupa?

    ReplyDelete
  4. dulu selau join contest...then xpenah menang...
    then..terfikir hidup memberi lebih baik dari menerima...
    me wat simple contest utk lucky draw...
    start pada tu murah me murah rezeki...
    omputih kata..."what u give...u get back.. :)"

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails