JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, January 11, 2011

TERLUPA ITU TERSALAH INI

Pernahkah anda mengalami situasi terlupa atau tersalah? Contohnya bila anda parking kereta anda bersebelahan dengan kereta yang sama warna dan jenis dengan kereta anda dan bila anda datang balik ke kereta anda, anda tersalah membuka kereta...pusing-pusing kunci, tak boleh bukak, rupa2nya kereta anda disebelahnya...Mesti adakan. Sy pun pernah mengalaminya beberapa kali. Paling yang sy nak gelak bila satu hari sy rushing nak ke CIMB KL dan sy parking kat level 3. Bila dah berurusan sy pun masuk lif dan bila keluar kat parking kereta, muka sy kecut sebab kereta sy dah tak ada. Puas sy picit2 kunci alarm sy tapi tak ada kereta yang berbunyi... rupa-rupanya sy keluar kat level 2...Haru betul. Tapi dia punya tergamam dengan panik tu boleh buat lemah jantung. Macam entry sy yang lepas di mana seseorang menegur sy kerana menyangka sy ni kawan lamanya.. Rasanya ada dalam 3 atau 4 kali perkara macam ni berlaku. Tak tahulah secara kebetulan atau sengaja sebab ada jugak kes yang sengaja buat2 macam sapa kawan lama tapi ada agenda yang tersembunyi.. Bak macam cerita Madu Tiga.." Baik ada makna tu..." :-) 

3 comments:

  1. ngehngeh. sy selalu sapa org yg salah sbb ada sorg junior sy muka dea sama dgn one of my fren. hehe. malu sgt.

    ReplyDelete
  2. Yg ni anak sdara akak pnh kena... Masa tu dia baru kuar dr bank gak... Selamber je pegi kat keta, pastu bila nak bukak pintu tgk ada org kt dalam keta tu.. rupa2nya salah keta daaa... haha..

    ReplyDelete
  3. noraim - laa kisahnya. nasib baru sorang, kalau 2,3 orang yang muka nak sama...
    Kak Azz - tulah, selalunya salah kereta ni memang mesti berlaku.. nasib baik tak panggil orangsuruh bukak kan kereta

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails