JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, January 24, 2011

OH MAT ROMEO

Pasti anda sudah biasa dengar gelaran romeo ataupun kasanova. Orang yang biasa mempergunakan kekacakannya untuk me’nackle’ wanita-wanita, apalagi jika dia mempunyai harta dan kerjaya, lagilah semakin menjadi ke’romeo’an nya. Biasanya salah satu sifatnya adalah dia tidak boleh nampak wanita cantik, mesti nak tackle. Ok, stop kat sini, biar sy cerita satu cerita pasal romeo ni.
Masa sy belajar di UiTM dulu, ada sorang ni kami gelar dia mat romeo sebab dia memang terkenal dengan sifat sentiasa menukar girlfriend, minggu ni nampak dia dengan orang lain,minggu depan dah nampak dia jalan dengan orang lain. Memang dia handsome dan berharta, siap bawak kereta sport ke kolej lagi, jadi memanglah siapa yang tak tangkap suka. Dia ni satu kursus dengan sy jadi sebab tulah sy boleh mengenali dia. Pendek cerita, sampai satu ketika, ada berlaku pertelingkahan antara teman-teman wanitanya...tapi yang gaduh teman-teman wanitanya saja, si mat romeo ni tak ada kat situ… kira gaduh free je namanya tu.So sampailah ke final semester memang itulah perangai dia. Tak ada perubahan. Lepas grad, dia terus kerja dengan bapa dia yang mempunyai syarikat sendiri. So ingatkan adalah perubahan selepas kerja, rupanya tidak jugak…lagilah menjadi-jadi. Kadang-kadang tu dengan artis pun dia tackle jugak!! Last sekali yang sy dapat tahu pasal dia pada 2 @ 3 tahun lepas bila sy dapat tahu dia akan melangsungkan perkahwinan….untuk kali ke 3! Ahakkks… susah kalau dah perangai dia macam tu..tapi yang hairannya, bapa dia tak pulak macam tu, maintain dan very loving couple...so istilah bapak borek anak rintik tidak boleh digunakanlah disini :-)

2 comments:

  1. ish-ish...itu kasanova namenye..bukan romeo..huhuhu~

    ReplyDelete
  2. wahhhahahaha !
    gile !
    kali ke 3 suda
    bile mawu berubah daa
    haha takutnye dpt bf cam gni

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails