JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, January 27, 2011

LAIN YANG BUAT, LAIN YANG DAPAT

Satu ketika dulu, sy pernah kurus sekurusnya, macam lempeng...jalan ikut arah angin je. Masa tu, sy makan sampai 3 pinggan pun berat tak naik2..( sy makan baca bismillah ye..ahakksss) Sorang kawan sy pulak, badannya terlalu besar, walaupun dia makan semua minta separuh..nasi separuh, ikan separuh, daging separuh...cuma pinggan je tak separuh, tapi berat badannya bukan makin turun, malah makin naik.. kontra dengan sy. Sekarang ni kawan sy tu masih macam tu jugak malah semakin bertambah. Dia pernah apply nak masuk The Biggest Loser - Asia tapi gagal. Ok, cukup pasal kawan sy tu. So lama juga sy cuba macam2, memang tak naik-naik juga berat sy. Lepas 3 tahun, berat sy mula ada perubahan dan dalam masa sebulan saja sy dah naik 5kg. Tentu anda kata sy akan gembira kan..Sebenarnya tidak. Sy teramat kecewa. Kerana apa? Kerana berat tu hanya menuju kepada perut sy...bayangkan orang kurus dengan perutnya yang buncit? yeahhh right. Ketawalah tu. Itu cerita dulu...sekarang ni berat sy dah consider normal, tapi lagi sedikit nak melencung kepada over weight pulak...:-) Anda ada pengalaman begitu?

9 comments:

  1. hehehe...mina lak jenis cepat naek...cepat turun...kalo naek smpai 10 kg...kalo turun pun sme...xpaham sbnrnye badan mina ni jenis cmne...hehehehe

    ReplyDelete
  2. KUREKURE COMEL - wah..senanglah macam tu. kembang kempis kembang kempis..macam tajuk lagu lama pulak.

    ReplyDelete
  3. hahaha...lagu tu klakor kn....naek vespa...hehehehe

    ReplyDelete
  4. salam....

    singgah di sini bc entry smbil komen...hehe...

    ReplyDelete
  5. salam,

    hehehe.... saya zaman skola badan kurus jgk, org kata mcm lidi, damn!!! tapi bila dah berumo, anak pun dah ada... badan jdk cun.... hahahahaha
    bila jumpa kwn2 skola balik, yg lelaki kata nyesal tak tackle dulu... :p

    ReplyDelete
  6. huh sy pernah bersaiz besar..tp skrg dak kurus..huhuh

    ReplyDelete
  7. KUREKURE COMEL - tulah pasal, tak tahan dengan pelakunnya serta wahid satay.
    Adinda Amy Sensei - tq for the komen..tapi apa ye komennya :-)
    My Little Diary - wahh..wahh..sure diorang ni tak pandai pilih.
    Daniela - ooo kira graf makin baiklah ni..

    ReplyDelete
  8. sy la jenis yg mkn sket tp berat naik gak tu. kwn sy makan byk tp duk kurus cam tu gak. tensen2.

    ReplyDelete
  9. zirconia - laaa..ye ke, ni mesti makan sikit-sikit-sikit..tgk2 2 pinggan habis :-) Mungkin proses metabolisme lambat sikit kot.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails