JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, January 28, 2011

KENAPA EHH MACAM NI?

Tengok kiri tengok kanan, ramai orang. Tapi kenapa senyap aje macam duduk dalam gua. Tangan tak bergerak, mata tak berkelip, tapi nafas sebatu terasa..ahakksss. Jangan tak tahu, inilah keadaannya bila mood kerja dah tak ada. Bukannya apa, mood nak bercuti dah kembali walaupun cuti Tahun Baru Cina minggu depan, tapi mood cuti tu dah datang…orang lain yang raya, kita pulak yang seronok. Tapi rasanya sama jugaklah macam raya kita, kaum lain pun seronok bercuti jugak.
Semalam waktu sy pergi ke KLCC, orang tidak seramai biasa. Kalau tak waktu tengahari ke, petang ke, mesti orang berpusu-pusu lalulalang samada nak pergi makan ke, pergi kerja ke atau shopping ke, tapi mesti sibuk. Mungkin ada yang sudah prepare nak bercuti agaknya. Teringat sy waktu bekerja si salah sebuah company yang mempunyai 50% melayu dan 50% cina satu ketika dulu. Adalah dalam 7,8 tahun lepas…bila cuti Raya Aidil Fitri je, cuti seminggu..company bagi sebab ramai melayu cuti. Bila cuti Tahun Baru Cina pun company cuti seminggu…sebab ramai orang cina cuti jugak. Bestnya cuti sakan..Sekarang ni dah tak adalah macam tu…nak cuti panjang, kenalah isi form cuti. Anda bagaimana? Lama ke cuti nanti?

5 comments:

  1. cuti nanti..???
    Tk ler...kena standby...& silap gaya kena msuk opis smula...
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. salam,

    company saya tutup 2hari je, khamis jumaat.
    tapi kalau raya puasa tutup seminggu, sbb melayu 90% majoriti.... hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg btl tue,dah terasa mood utk bercuti..tp comp bg cuti sehari jek..
    seronok lg masa kje kat sekolah dulu...kalo seminggu cuti,makanya seminggu ler sy cuti...hehe

    (^_^)v

    ReplyDelete
  4. :.noRuL.: seharinje? laa kesiannya..
    My Little Diary - kena tunggu raya puasalah macam tu:-)
    !!@Nim!! - kena stand by ke? sedihnya

    ReplyDelete
  5. cuti sehari sblm thn bru cina tue...so ada 3 hri cuti r..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails