JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, January 13, 2011

JUJUR DAN IKHLAS TAPI....

Semalam waktu sy dok tapau makanan kat sebuah restoran, diorang dok pasang cerita "Genggam Tak Tiris" di astro prima, lebih kurang macam tulah tajuk dia..cerita pasal seorang lelaki ni yang baik dan jujur tapi mempunyai satu sifat negative iaitu kedekut. Kira adik beradik Haji Bakhil bin Haji Kedekut. Nak tergelak sy bila masa dia balik ke kampung girlfriend dia tu, dia suruh girlfriend dia ambik dia kat rumah dan kemudian duit tol ke kampung tu dia bayarkan tapi ada balance berapa sen tu pun dia nak balik buat tambang LRT .. Dia bagi buahtangan kat keluarga si girlfriend dia pun biskut kering...bungkus punyalah grand.
Bila tengok cerita tu, terfikir pulak sy, masih ada ke orang yang macam tu? Ialah dia sanggup naik motor, lepas tu tuang minyak pun cukup2 untuk pergi balik kerja je, beli air pun berkongsi dengan girlfriend dia.. 5 sen pun berkira, kena pulangkan balik dekat dia...Macam mana ehhh reaksi anda jika pasangan anda macam tu? Ke daripada awal2 lagi anda dah reject walaupun dia tu kira baik hati dan jujur? Story me...

4 comments:

  1. salam,

    kalau kedekut, pastu simpan duit utk beli rumah & harta lain takper gak...

    tapi kan saya mmg awal2 akan reject kalau bf camni.. hehehe..
    kebetulan kami berdua mmg kaki makan, dan masing2 tak lokek keluar duit utk makan, minum...

    peace no war

    ReplyDelete
  2. My Little Diary - Sy rasa bukan awk sorang je yang reject, maybe kebanyakan orang pun macam tu jgak kot...Oooo kuat makan ye awk berdua.

    ReplyDelete
  3. tadi dah type komen pjg2... pastu tenet wat hal frust menonggeng!!!

    secara peribadinya, bukan fda jerk santai yang tak suka lelaki kedekut ni... kebanyakan pompuan memang tak suka... (kedekut ngan penjimat lain k)... pening kot kalau semua benda nak berkira. baru jadi bf dah macam tu, apatah lagi bila dah jadik suami.. dah confirm dapat kita... mahu setiap perbelanjaan dicatu. silap2 siap pesan roti seari leh makan dua keping jerk... harulah! macam tu, cam ne fda nak shopping baju & handbag salu2???

    ReplyDelete
  4. fda - fyi sy pun tadi ada internet prob..nasib baik sempat singgah2 kat blog rakan2.
    ye tak ye jugak ehh..fda ni memang hantu shopping sebab tu cari rumah semua kat tempat yang dekat dengan shooping kompleks...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails