JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, January 18, 2011

DICABAR MENCABAR TERCABAR

Salam santai. Saja je sy lambat sikit posting entry kali ni sebab nak bagi masa untuk mempromosikan blog rakan-rakan sy...Lagipun rasanya ada jugak yang masih sibuk dengan kuliah dan kerja masing-masing. Ada hari kita free sangat sampai kadang2 dalam satu hari sampai berentry-entry kita post, ada yang kita sibuk sangat sampai nak jenguk lap top pun tak sempat,apa lagi nak post atau bw...So, tgk keadaan dan masa lah. Apa-apa pun, jangan sampai lupa langsung sudah lah. Macam sketsa Raja Lawak si Nazmi tu pasal isu lupa. Minggu ni kita akan menyambut perayaan Thaipusam, sure ada jugak yang mengambil kesempatan untuk bercuti pada hari khamis...senang terus cuti 4 hari ( bagi negeri yang cuti menyambut thaipusam lah )
Pagi-pagi lagi tadi bila sy dengar isu 'dicabar' dalam radio Sinar.fm...Sy nak tergelak pasal kes bapak cabar anak dia supaya kahwin dan anak dia sahut cabaran itu dan mencabar bapak dia pulak supaya semua urusan perkahwinan bapak dia yang uruskan, dia cuma datang dan bernikah je. Diorang sekarang dah pun 9 tahun mendirikan rumahtangga dan mempunyai 2 orang anak. Ada jugak kes yang macam tu ye.. Tapi kalau boleh cabar mencabar benda yang membawa kebaikanlah..jangan cabar benda yang bukan2....

4 comments:

  1. salam,

    alhamdulillah kalau mencabar perkara2 yg baik... kalau tak baik punya... lu pikir lah sendiri, eh! silap lu tanggung ler sendiri... kekeke

    ReplyDelete
  2. My Little Diary - ye..ye..ye..bila kena tanggung sendiri tu yang pedih tu.

    ReplyDelete
  3. nelly - yang betul nelly entry ni yang the best? macam tak percaya je..sy rasa macam tak ada buat apa2 kat entry ni?

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails