JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, January 13, 2011

BILA MATA MULA TERLELAP

Sure demo sumo pening palo kalu dok kelih entry kawe ni..sebab kawe pung pening jugok nok taip entry ni supo jadi mace ni..kawe buke panda sangat dok kecek kelate tapi setakak hok mudoh tu kawe pehe.. supo kalu kito denga oghe jawo dok kecek, ado hok kito pehe ado hok kito blur. Lagu tu jugok bahase kelate ni. Dulu kawe penoh ngaji kat kelate. 5 taun kawe dok denu ngaji kat kale chepo. Kawe tok tahu lagu mano kawe boleh sesak kat sano sebab kawe asa joho tapi dapak offer gi kelate. Lah-lah, bilo kawe dok denu, oghe denu dok royak kawe oghe luwar, bilo kawe kelik joho, demo royak kawe oghe kelate sebak kawe kecek capur-capur. Bahase kelate ado, bahase joho pun ado. Jadinyo kawe ni oghe tengoh-tengoh. Tapi kawe nok royak, kat denu tepak die lain dari tepak lain…hok maso tu, sekare ni kawe tok tahu. Dulu suasano kapong, oghe dio….sumo-sumolah. Kawe siap ado 2 oghe kakok angkak..sengoti dok belawok ni, tapi loni lamo doh lost contact..( yang ni bahasa inggeris ) nak buwak lagu mano (macam loghat utara pulak bunyi dia)  putuh mace tu…sekare ni pon kawe tengoh usaho cari kak facebook, mano tahu jupo..

5 comments:

  1. haha..speaking pulak dah..tidur la..jgan santai sngat..

    ReplyDelete
  2. Pendapat Syah - Hahaha..tu tengah tidurlah tu, sebab tu keluar yang macam tu

    ReplyDelete
  3. aaaaaaggghhhhhhhhhhhhh
    tak paham sgt
    eeiiiii
    tukau tukau
    bhse nogori ok

    ReplyDelete
  4. nurkaloi - aaaaaarrghhhh kena guna bahasa Malaysia lah ni ye..nanti kita translate kan :-)

    ReplyDelete
  5. haha oke oke
    sila translatekan oke

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails