JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, December 15, 2010

MERISIK, DIRISIK, TERISIK!

Jodoh pertemuan tu ditangan Tuhan. Bak kata orang takkan lari gunung dikejar, tapi ada jugak lirik lagu berbunyi 'jangan tunggu lama2, nanti dia diambil orang'.. So ambil jalan tengah, berusaha dengan bersungguh2 dan yang lain biar Tuhan yang menentukannya. Jika ada jodoh, maka memang dia jodoh kita. Jika tiada jodoh, maka ada sebab musabab mengapa dia bukan jodoh kita. Kenapa sy buat entry ni, well of coz there's story behind all this....So sy start story dulu ye.
Ehsan Google
Masa sy belajar di UiTM dulu, kawan rapat sy mempunyai seorang girlfriend yang cukup cun melecun hinggakan semua orang jealous kat dia sebab muka dia tak handsome, tak kaya, tak berapa pandai...opsss pandailah jugak sebab dapat masuk UiTM, tapi mempunyai girlfriend yang cun macam gadis maghribi. So pendek cerita lepas grad, diorang masing2 bekerja di KL dan nak jadi cerita, mereka bekerja satu tempat..sehati sejiwa betul, sampai kita orang satu bagde UiTM bagi gelaran kat diorang the best couple. Pendek cerita lagi, selepas 3 tahun, kawan rapat sy ni bercadang untuk menghantar rombongan merisik dan sekali gus bertunang. Keluarga girlfriend dia ni selalu tinggal di oversea. Bapa orang Jordan, mak dia orang Malaysia, tapi mereka dah lama menetap di UK, jadi inilah kali pertama mereka melihat bakal tunang anaknya. Pada masa yang di janjikan, datanglah rombongan keluarga kawan sy ni dan bila sampai dirumah mereka, mereka disambut dengan suasana yang agak kelam kabut oleh pihak keluarga perempuan. Kebetulan girlfriend kawan sy ni tiada dirumah kerana melawat ibu saudaranya yang sakit di IJN. So dalam dok kelam kabut keluarga perempuan tu, kawan sy doklah tanya kat keluarga perempuan tu.
"Uncle...What's wrong? Auntie, kenapa ni?"
"There's already some one came here just now to propose June ( nama anak dia)  and I already accept it" jelas bapa girlfriend kawan sy tu membuatkan kawan sy ni terduduk santai sekejap.
Well....that's it. Done. Apa terjadi selepas tu...I tell you later.

5 comments:

  1. haiyoooooooo.. sedeh aih dengar... camner tue...

    ReplyDelete
  2. fuhhh apa jadi lepas tu?? mesti mamat tu frust gilerrr

    ReplyDelete
  3. lady XOXO, AzwaZynal & PIJA - tengah buat sambungan dia ni...kejap ye.

    ReplyDelete
  4. interesting..
    curious nak tau..
    next post plis...
    hehe.. on d way nak baca ni..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails