JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, December 7, 2010

ENTRY BEBAS SANTAI

Cuaca gelap kat luar rumah
Kalau tengok cuaca yang gelap gelita pasti kita akan terbayangkan mengenai cerita2 fiksyen seperti Indepedence day dan 2012...opsss sekarang baru 2010 cerita bagaimana dunia menghampiri zaman kehancurannya. Saya teringat pada tahun lepas sewaktu berada di KL dimana pada waktu tu, baru pukul 4 petang tapi satu KL dah gelap gelita kerana awan memang gelap...walaupun belum hujan, anda pernah mengalaminya?
Hari ni cuti. Cuaca gelap...emm anda terfikir apa yang sy fikir? Emmm mungkin tidak. Hari ni kan Awal Muharram dan kalau tak banyak pun kenalah ada sedikit penghijrahan, tak kiralah hijrah dari segi apa, sikap ke, kata-kata ke, habit yang tak elok ke...macam2 boleh dibuat. Kata orang bukak buku. Tapi kalau nak bukak buku baru ni, tak payahlah kita tunggu sampai setahun... Buku hutang 555 tupun kalau dah habis satu buku, kena bukak buku baru jugak, tak adalah nak kena tunggu setahun baru bukak kan? So, apa-apa pun, tidak kira dari segi perhubungan, kerjaya, pelajaran, ekonomi, masakan, perjalanan, fikiran, jatidiri, semangat, sikap,sifat dan lain-lain, lakukanlah dengan sebaik mungkin. Anda mampu mengubahnya.

2 comments:

  1. cuaca kat sini mendung -.-
    btw, salam maal hijrah...semoga Allah merahmati usaha anda :)

    ReplyDelete
  2. khaiyisah husna - tq husna. salam maal hijrah untuk anda jugak dan appreciate your comments.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails