JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Sunday, November 14, 2010

ULASAN MOVIE - COPOUT

Cerita ni memang berunsur komedi tetapi bukan dari segi perbuatan. Komedinya adalah daripada skrip atau kata2 dalam filem ini yang banyak datangnya daripada pelakun utamanya iaitu Bruce Willis dan Tracy Morgan. Walaubagaimanapun, mungkin trend atau percakapan biasa orang US, filem ni banyak menggunakan perkataan F***, jadi bagi adik2 , rasanya tak sesuai ye.
Filem ini mengisahkan tentang bagaimana Bruce Willis seorang anggota polis yang ingin menjual sekeping kad bergambar pemain baseball tahun 50an berharga USD80,000 untuk menampung majlis perkahwinan anaknya tetapi kad tersebut telah dicuri oleh perompak biasa dan menjualnya kepada ahli anggota sindiket jenayah mexico yang paling ganas. Daripada situlah berlaku komedinya bagaimana mereka membuat pelbagai cara untuk mendapatkannya kembali. Macam yang saya katakan tadi, cerita ni bukan lawak daripada aksi, tetapi daripada kata2 diorang….
Jom santai sekejap **1/2



3 comments:

  1. wah.. best ni, bole lah saya gi tgk lak...hehe

    ReplyDelete
  2. my little diary - awk boleh tgk kat dvd je sebab kat wayang memang dah habis.
    hunny - blh tgk kat dvd je lah sebab kat cinema dah lama habis. Biasalah sy ulas lambat sikit.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails