JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Sunday, November 28, 2010

CUTI SEKOLAH MULA, KENDURI KAHWIN PUN MULA

Warna thema pink & purple
Bila tiba musim cuti sekolah, maka tibalah jugak musim orang berkahwin. Majlis perkahwinan kebiasaannya di adakan sempena cuti sekolah supaya senang sanak saudara mengambil cuti dan tak perlulah anak-anak ponteng sekolah kerana dah memang cuti sekolah. So kadangkala dalam satu taman ada 2,3 kenduri perkahwinan sampai ada yang tersilap kerumah pengantin. Hari ni sy jugak ada jemputan perkahwinan yang diadakah di Bangi, tapi sy dah tak ingat nama tempat tu Cuma berdekatan dengan exit Tol Putra Makhota. Sebelum kesana,sy singgah dahulu ke Nilai Spring Golf Resort, tapi bukanlah untuk bermain golf, sy pergi menjemput kakak ipar dan anaknya untuk tumpang sama kerumah orang kahwin. Husband kakak ipar sy ni ada tournament golf, jadi tak dapat datang, tulah sebabnya sy pergi jemput diorang. Sampai kat rumah pengantin, memang dah ramai orang. Lupa pulak sy nak cakap. Pengantin perempuan tu adalah naib johan qariah Malaysia…So pasangan muda ni dahlah jadi haji dan hajjah. Sebab tu khemah pun sampai 10 khemah rasannya kalau dikira daripada bilangan kipas..:-)  
Nilai Spring Golf Resort dari atas

Lauknya boleh tahanlah, macam biasa…ayam masak merah, rendang daging, dalca dan buah2-an. Lepas kenduri, sy balik semula ke Nilai Spring Golf Resort dan berehat sekejap sambil bersantai di sana sehinggalah malam. Kepada rakan bloggers yang mungkin ada diantara anda akan mengadakan majlis perkahwinan pada bulan ini dan December nanti, Selamat Penganti Baru semuga kekal ke anak cucu atau mungkin ada yang dah nak menyambut menantu ke.. mana tahu kan, so selamat juga kesemuanya.....

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails