JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, October 19, 2010

OFF ENTRY ON BLOGWALKING

Beberapa hari ni nampaknya terpaksalah saya off post entry kerana terpaksa sibuk dengan year end financial closing...almaklumlah, kerja accounts memang macam ni, ada hari-harinya yang memang relax dan ada jugak hari2 nya yang memang busy, but of coz i will not stop blogging, that's for sure..and one more thing, saya jugak takkan stop blogwalking kerana ianya seperti merapatkan siratulrahim walaupun tidak mengenali dan berjumpa dengan rakan bloggers tapi dalam dunia blogging, itulah kenyataannya. Ianya bukan dengan apa yang kita lihat, bukan dengan apa yang kita sentuh tapi dengan apa yang kita kongsi..suka duka, pahit manis, semuanya ada dalam dunia blogging. So I hope this few days walaupun tiada entry terbaru from me, but the friendship still go on and on and will never stop...
Bila bercakap pasal persahabatan ni, saya ada satu kisah yang ingin saya kongsikan bersama dengan anda. Cerita mengenai saya dan rakan saya semasa kami bersekolah menengah. Masa tu saya bersekolah asrama penuh. Dia merupakan seorang yang mempunyai personaliti yang agak lain sikit kerana suka berambut punk dan berseluar ketat. Sifat dia jugak yang agak kadangkala ok kadangkala ber emosi membuatkan beliau tidak ramai kawan dan saya adalah salah seorang yang tidak berapa rapat dengannya. Walaupun kami satu kelas daripada form 4 hingga 5, tapi saya hanya rapat dengan dia semasa peperiksaan SPM hampir tiba. Terjadi apabila semua student form 1 hingga 4 sudah bercuti, dan yang tinggal hanya kami form 5 yang masing2 mengulangkaji sendiri tidak kira di mana tempat, dalam kelas, bawah pokok, dalam library, makmal pun jadi dan mana2 saja tempat asalkan tenang...almaklumlah, tak ada orang. Jadi cerita, tempat ketenangan saya belajar adalah di bawah pokok dan kebetulan hari tu saya duduk tidak jauh daripada rakan saya yang saya panggil Kamarul itu. Kami bertegur sapa dan pendek cerita kami jadi rapat dan entah macam mana imej punk dia pun boleh hilang sebaliknya saya pulak yang terikut2 jadi imej punk :-)
Sehingga kini, kami masih berhubungan dan dia tinggal di Terengganu, katanya dia setia dengan kampungnya. Akan bekerja di sana tidak kira apa kerja sehingga ke akhir hayat... Moral of the story, tidak kira bagaimana bentuk luaran seseorang, persahabatan di nilai daripada dalaman dan jika dalaman kita ikhlas dan jujur, ianya akan berkekalan sampai bila2.

3 comments:

  1. Moga lebih fokus naa..and pray for ur success..n_n

    ReplyDelete
  2. uwww..ingat an off terus...upenye bz keje yer...okeyh slamat maju jaya...

    ReplyDelete
  3. ckin kembaq - thanks for the wish. Kerja is kerja, blogging is blogging...i will.
    nurkaloi - janganlah macam tu..walaupun baru dalam blogging, rasanya macam tak sedap kalau sehari tak berblog...ini semua pun disebabkan rakan2 bloggers yang sentiasa berada disisi...thanks for the wish

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails