JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, July 24, 2010

FURNITURE RUMAH

Dah macam Eric Leong pulak bila cakap pasal furniture rumah ni, tapi memang daripada dulu kalau cakap pasal furniture ni, saya memang kenan sangat dengan warna putih. Dalam rumah saya, 70% perabut adalah warna putih dan kalau cakap pasal warna putih ni, rasanya yang sure ada perabut putih adalah di IKEA. 1 thing pasal IKEA ni, kalau beli barang kat sana, "spare part" pun kena beli kat sana. Macam masa dulu saya nak nak buat built in kitchen cabinet, dah ukur, dah ok semua. kemudian teringat pulak nak buat pull out rack tu...alaaaa yang bila kita buat cabinet, ada rack besi pulak yang kat dalam tu boleh tarik, biasanya nak isi barang2 dalam botol. Oleh kerana harga di IKEA boleh tahan mahal juga, so plan nak beli di luar tapi memang hampa, sebab ukuran semuanya tak sama. Bila check2, rupanya hanya IKEA saja yang mempunyai ukuran sebegitu. Macam juga katil dengan tilamnya. Well, ada pro and con di situ. Masa dok survey2 dulu, ada kerusi rotan warna putih yang memang saya tertarik, menarik, tercarik... opsss terkenan. so ingatkan sebab nak beli barang banyak, tak muat kereta, nak beli next time datang...tapi tiap kali datang, hampagas...asyik tak ada stock. Bila call, stock belum sampai. Almaklumlah, semua imported.

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails